Tuxis B.V. – Tuxis sponsort Openstreetmap

0
382

Bron: Tuxis B.V.

“Geven en nemen” is een mooi uitgangspunt. Het gaat uit van redelijkheid en samenwerking. Het is de basis voor een groot gedeelte van de diensten die u dagelijks op het internet gebruikt!

Vorige week was ik bezig met de ontwikkeling van onze eerste dienst voor de TCC Marketplace (scoop!), een logserver. De logserver, die wij compleet beheerd voor u gaan leveren, maakt het ook mogelijk om geografische locaties te koppelen aan IP adressen (GeoIP). Dat is leuk en handig, want dan kunt u goed zien waar uw (ongewenste) bezoekers vandaan komen. Nog mooier is het als je dat op een kaartje kunt laten zien.

Tijdens het testen van die functionaliteit viel het me op dat het ophalen van het kaartje wel erg lang duurde. Het kaartje wordt gemaakt door de OpenStreetMap Foundation (OSMF), en non-profit organisatie die het mogelijk wil maken dat iedereen de beschikking heeft over complete kaarten van de wereld. Onder andere Apple, Facebook, Microsoft en Uber maken gebruik van de kaarten en servers van de OSMF.

 

Dit bericht is afkomstig van één van de leden van ISP Connect, zie hier de bron.

– Advertisement –

Source link

Vorig artikelTuxis B.V. – Casestudy Networking4all
Volgend artikelTuxis B.V. – Attuor: Scalable monitoring