Human Capital Manager

0
302

Wij zoeken een Human Capital Manager die ons team wil komen versterken!

About the job

De missie van Human Capital Management binnen onze organisatie is het aantrekken, selecteren, belonen, beoordelen en opleiden van werknemers. Daarnaast draagt deze afdeling zorg voor de structuren en administratie waarmee de belangen en rechten van de werknemer en werkgever zijn geborgd en naleving van arbeidsvoorschriften en -wetgeving centraal staan.

Werknemers zijn de “assets”, het “kapitaal” van ons bedrijf. Daarbij horen ook de onderwerpen talent management, arbeidsverhoudingen en diversiteit. We willen een veilige omgeving bieden voor mensen om zich naar haar/zijn volle potentie te ontwikkelen. HCM biedt daarvoor een advies- en vertrouwensrelatie aan elke medewerker.

We zijn een organisatie van zelfstandige professionals. Zij worden vaker gecoacht dan gestuurd door managers. In de relatie tussen medewerker en manager, wordt al heel veel Human Capital Management op dagelijkse basis gedaan. De (staf-)afdeling HCM is daarom “lean and mean”. Zij is vooral ondersteunend en faciliterend aan de manager, waarbij die manager zelf altijd eindverantwoordelijk is.

We zijn een ICT-dienstverlener in een dynamische en innovatieve markt. Een markt waarin talenten schaars zijn. We hebben een goed imago, maar zal continu hard moeten blijven werken om deze goed te houden en zich juist te blijven positioneren als een aantrekkelijke werkgever.

We hebben de ambitie om de komende jaren verder te groeien. Hierdoor zullen haar structuur en cultuur verder professionaliseren en veranderen. Mensen helpen bij het accepteren van veranderingen en het maken van aanpassingen, daar is ook de hulp van HCM bij nodig.

Human Capital Management gaat voor ons om de volgende kernonderwerpen:

  • HCM-visie en -beleid
  • HC-jaarplan
  • Functiebouwwerk
  • Beloningbeleid financieel en voorwaarden
  • Standaard functieprofielen en Arbeidsovereenkomsten
  • HR-processen en inrichting daarvan in systemen
  • Zorgvuldige en complete administratie van personeelsgegevens
  • Werving & Selectie
  • Functionering & Planning
  • Opleiding & training
  • Interne communicatie

About you

Je bent in staat (voorlopig) in je eentje de missie en doelen van deze afdeling te dragen. Dit is een functie voor een professional met ervaring.

Je zorgt dat er een systematiek is voor het voeren van functioneringsgesprekken. Dat kunnen ook voortgangsgesprekken, beoordelingsgesprekken, POP-gesprekken of andersoortige evaluatiegesprekken zijn. Jij zorgt voor een duidelijke procedure en bijbehorende documentatie. Het resultaat van deze procedure zal zijn dat mensen beter worden in de uitvoering van hun functie en meer waarde kunnen leveren voor onze klanten.

Je zorgt voor een personeels-, verlof- en verzuimadministratie, goede procedures voor de wijze waarop medewerkers van functie wijzigen, salarisverhoging krijgen, zich ziekmelden, of hun vakantiedagen opnemen. Er moeten werkbare procedures zijn, passend bij de interne processen en het geldende arbeidsrecht.

Je bent een “mensen-mens”. Je voelt de individuele medewerkers goed aan, maar ook de groep die zij samen vormen in onze bedrijfscultuur. Individuen en cultuur kunnen onze business versterken en onze ambities waarmaken. Daarover adviseer jij het management.

Het komt wel eens voor dat ondanks alle structuren, procedures en samenwerkingen er toch dingen gebeuren, die in vertrouwelijkheid moeten kunnen worden besproken. Daarvoor ben jij altijd beschikbaar en ook in staat dat vertrouwen met eenieder op te bouwen.

Je kunt veel zelf, maar zoekt altijd naar manieren om werkzaamheden in je afdeling makkelijker en beter te maken. Routinematige zaken kunnen mogelijk geautomatiseerd worden of uitbesteed.

Dit is brede functie, maar ook een functie waar je op alle niveaus van operationeel tot strategisch moet kunnen schakelen. Er wordt visie gevraagd, maar ook hands-on werkzaamheden. Een stevige functie voor een ervaren HC-professional die van aanpakken weet.

Je rapporteert direct aan de directie.

Geïnteresseerd in deze vacature?

Je sollicitatie, bestaande uit een motivatie en CV, kun je sturen naar Mark Karsch via het formulier onderaan deze pagina. Ook voor vragen over de functie kun je bij Mark terecht via mark@mkdigital.nl.

Uiteraard zijn wij op zoek naar de kandidaat die het meeste aansluit bij bovenstaand profiel, maar voldoe jij nou nét niet helemaal aan de gestelde eisen, maar ben jij ervan overtuigd dat wij voor jou moeten kiezen? Laat het ons dan vooral weten.

Source link

Vorig artikelDogecoin Went Wild in 2021. Here's What It Taught Us.
Volgend artikel24×7 NOC Operator