A2B Internet en AFIBER, samen succesvol voor klanten

0
57
A2B Internet en AFIBER, samen succesvol voor klanten

Zakelijk Internetprovider A2B Internet en glasvezel leverancier AFIBER. Samen rondden ze de afgelopen jaren al meerdere projecten op het gebied van zakelijk internet en connectiviteits- en datacenterdiensten succesvol af: op maat geconfigureerd en met ongeëvenaarde expertise. Een productieve en effectieve samenwerking die beide partijen goed bevalt en waar klanten en resellers de vruchten van plukken.

A2B Internet is een Nederlandse en onafhankelijke internetserviceprovider, als onafhankelijk aanbieder van glasvezel connectiviteit helpt AFIBER zakelijk klanten en dienstverleners met de oplevering en het beheer van hoogwaardige netwerken tussen vestigingen, datacenters, Cloud providers en aanbieders van netwerk- en IT-diensten.

Het glasvezelnetwerk van AFIBER biedt dekking in een groot deel van Nederland en is aangesloten op de belangrijkste datacenters en meerdere regionale en landelijke glasvezelnetwerken. Juist deze goede dekking stelt AFIBER in staat om voor de bedrijfsnetwerken van hun klanten een onafhankelijke keuze te maken op het gebied van connectiviteit.

“Via ons gezamenlijke eigen netwerk leveren we diensten aan ‘Digital First’ bedrijven. Bedrijven die prioriteit geven aan digitaal werken en snelle verbindingen. Dat zijn zowel web- Cloud- en hosting bedrijven, maar ook het MKB en grote niet-internet gerelateerde ondernemingen en semioverheden”, verteld Erik Bais, oprichter en CEO van A2B Internet. “De samenwerking met AFIBER is erg prettig. Samen hebben we al meerdere projecten succesvol afgerond en wij voorzien een lange en productieve relatie”.

Een drietal locaties waar A2B Internet en AFIBER al gezamenlijk klantsucces hebben gerealiseerd zijn een studentenhuisvesting complex aan de Van Heuven Goedhartlaan in Utrecht. Een lage latency verbinding voor een klant tussen een Verizon en een ander datacenter en een glasvezelverbinding tussen een datacenter en een evenementen locatie ten behoeve van schaalbare bandbreedte. Hieronder een korte toelichting van deze verschillende toepassingen:

Studentenhuisvesting aan de Van Heuven Goedhartlaan


In Utrecht aan de van Heuven Goedhartlaan is een groot kantoorgebouw omgebouwd tot een studentenhuisvesting complex. Vanwege de verwachte groei aan dataverbruik op de locatie, nu en in de toekomst, is er door AFIBER en A2B Internet voor gekozen om een Dark Fiber verbinding te realiseren vanaf het nieuwe complex naar een nabijgelegen Dataplace datacenter. Door de keuze voor Dark Fiber is het garanderen van een lage latency mogelijk. Ideaal voor E-learning omgevingen, gaming en streaming.

 Een directe verbinding voor remote back-up oplossingen


Een klant met apparatuur in een Verizon en een ander datacenter vroeg naar een lage latency verbinding tussen de twee datacenters ten behoeve van de synchronisatie van opslag en een remote back-up oplossing. Door voor deze verbinding gebruik te maken van Dark Fiber van AFIBER kan de klant nu voor een vast tarief ongelimiteerd gebruik maken van de volledig beschikbare capaciteit zonder variabele kosten.

Evenementenlocatie Symfonielaan


Voor een evenementenlocatie met de behoefte aan het eenvoudig op- en afschakelen van bandbreedte voor tijdelijk gebruik, is gekozen voor een glasvezelverbinding naar een datacenter. Vanwege eerdere ervaringen van het evenementenbedrijf met het netwerk van A2B Internet tijdens gaming evenementen is voor deze locatie wederom gekozen voor A2B Internet. Het hebben van een lage latency en snelle (korte) routes is in het geval van evenementen en evenementenlocaties vaak noodzakelijk en een specialisatie van A2B Internet.

Wilt u meer weten over A2B internetdiensten kijk op www.a2b-internet.com of bel +31 (0)85 902 0410. Neem voor meer informatie over AFIBER contact op met: thomas.visscher@afiber.net of olivier.ten.wolde@afiber.net of bel +31(0)20 225 0025.

 

Over A2B
A2B Internet is een Nederlandse en onafhankelijke internet service provider. Sinds de oprichting leveren wij zakelijk internet, connectiviteits- en datacenterdiensten, op maat geconfigureerd met onze ongeëvenaarde expertise.

Via ons eigen netwerk leveren we diensten aan “Digital First” bedrijven. Bedrijven die prioriteit geven aan digitaal werken en snelle verbindingen. Dat zijn zowel Web-, Cloud- en Hosting bedrijven, maar ook het MKB en grote niet-internet gerelateerde ondernemingen en semi-overheden.

Via onze eigen netwerk, leveren we diensten aan “Digital First” bedrijven. Bedrijven die prioriteit geven aan digitaal werken en snelle verbindingen. Dat zijn zowel Web-, Cloud- en Hosting bedrijven, maar ook het MKB en grote niet-internet gerelateerde ondernemingen en semi-overheden.

 

Over AFIBER
AFIBER is een onafhankelijke aanbieder van glasvezel connectiviteit voor zakelijke klanten en dienstverleners. Wij helpen organisaties met oplevering en beheer van hoogwaardige netwerken tussen vestigingen, datacenters, Cloud providers, en aanbieders van netwerk- en IT-diensten.

AFIBER biedt zakelijke klanten een glasvezeldekking in een groot gedeelte van Nederland. Dit glasvezelnetwerk is aangesloten op de belangrijkste datacenters en diverse regionale en landelijke glasvezelnetwerken. Hierdoor zijn we in staat om voor onze klanten een onafhankelijke keuze te maken voor de juiste connectiviteit ten behoeve van uw bedrijfsnetwerk op maat.

Source link

Vorig artikelSupply chain cyber security is only as strong as the weakest link
Volgend artikelSimon Vye start per Augustus bij AFIBER