Accountmanager binnen de connectiviteit

0
322

Vacature voor een Accountmanager binnen de connectiviteit

Functieomschrijving

Ben jij een Accountmanager en heb je ervaring in de wereld van connectiviteit? Wij hebben als ultieme doel communicatie, infrastructuur en beveiliging flexibel en beschikbaar maken. Dit realiseren wij door samen met klanten de slimste internationale communicatiemogelijkheden van morgen, vandaag al te adopteren.

Ben jij flexibel, servicegericht en altijd bereid om je verantwoordelijkheid te pakken om klanten blij te maken? We zoeken nieuwe collega’s voor ons team. We zijn samen op een missie. Dit doen we in een vriendelijke competitieve omgeving. We maken onze klanten blij met onze transparante advisering, dit doen we netwerk onafhankelijk, dit noemen we Carrier-Neutral. Jouw oplossingen zijn dan ook doordacht en gaan verder dan de technologie en/of footprint van een carrier. Kom samen met ons successen vieren!

Waarom zou je voor ons kiezen

Wij werken aan slimme mondiale communicatieoplossingen, welke end-to-end geleverd worden met kennis van de lokale markt. Een bewezen aanpak mogelijk gemaakt met een transparante serviceorganisatie en automatisering. Op pragmatische wijze brengen wij expertise, een frisse blik en een berg aan ervaring mee. Gericht op maatwerk en adoptie. Dag en nacht met een klantgerichte groep van communicatieve en gecertificeerde collega’s.

Vanuit onze ervaring verbinden wij technologische innovaties aan alle relevante partijen. Onze aanpak is méér dan efficiënt, want elke uitwerking moet uiteindelijk alle verwachtingen van onze opdrachtgevers overtreffen. We geloven niet in vrijblijvend en eenmalig advies. We maken communicatie flexibel en wendbaar en met onze serviceorganisatie nemen we de complexiteit van onderhoud en beheer weg.

Tomorrow’s communication, for you, today

We zijn op zoek naar een Accountmanager

De ideale kandidaat heeft een aantoonbaar succesvol verleden in de acquisitie en business development in een soortgelijke omgeving. De focus ligt op het bouwen van goed gekwalificeerde opportunities binnen onze Target Market List. Je hebt als geen ander ervaring in het identificeren van de verschillende belangrijke stappen en activiteiten die nodig zijn voor een succesvolle afronding van een verkooptraject. Je bent in staat om een winnend account/activiteitenplan op te stellen en uit te voeren voor verkooptrajecten.

We zoeken een sales minded persoonlijkheid met een sterke drive om zowel kleine als grote uitdagingen te overwinnen, een enthousiaste netwerker, die graag connectiviteit problemen en uitdagingen met klanten oplost.

Wat ga je doen?

  • Primaire verantwoordelijkheid is het acquireren van nieuwe omzet binnen bedrijven die nog niet eerder zaken hebben gedaan met ons en daarnaast het uitbouwen van bestaande klanten van enkele diensten naar de volledige potentie;
  • Generiek begrip van de connectiviteitsmarkt (voice en data). We zijn onafhankelijk, het is daarom belangrijk dat je snel de verschillende proposities kan doorgronden van de verschillende leveranciers om zo de vertaling te maken naar de klantwensen. Het gaat hier om het begrijpen welke technologie, SLA, beschikbaarheid, prestatie en flexibiliteit er wordt aangeboden om zo transparant advies aan de klant te geven.
  • Verantwoordelijk voor het ontwikkelen van verkoopmogelijkheden in de doelmarkten door het identificeren van nieuwe verkoopmogelijkheden met diverse groot zakelijke klanten waarvan het hoofdkantoor in onze regio ligt. Hierbij zet je Social Media, Linked Sales Navigator, koude acquisitie, je netwerk, workshops, klantbezoeken, evenementen en andere vormen van lead generatie in om te komen tot bezoeken, offertes en nieuwe klanten en omzet.
  • Het ontwikkelen van een salesplan dat een duidelijke SMART strategie heeft, tactische operationalisering en doelstellingen voor de korte, middellange en lange termijn om zo de maximale omzet te realiseren. Je neemt hiervoor ‘ownership’
  • Na het realiseren van nieuwe omzet beheer je de klant en bouw je deze verder uit om strategisch gepositioneerd te worden bij de verschillende contactpersonen in de DMU om zo bestaande omzet te behouden en nieuwe omzet te creëren.
  • Continu op de hoogte blijven over nieuwe technologie, oplossingen, aanbiedingen en marktkennis en manieren om eenvoudiger verkopen te genereren voor bestaande en nieuwe oplossingen.
  • Het werken in teamverband met een projectmanager, servicemanager, business support, engineers, solution architecten en carrier managers

What’s in it for you

We zijn sterk gericht op medewerker tevredenheid, we weten dat hierna klanttevredenheid automatisch volgt. Ons kantoor ligt aan de afslag van 3 snelwegen en is goed bereikbaar met voldoende parkeerplaatsen. Het kantoor is verder ingericht als een relaxte werkomgeving met zit-sta of fiets bureaus, geluidsarme panelen en veel groen. Onze gastvrouw serveert dagelijks een gratis verse lunch in de kantine en we hebben heerlijke koffiemachines voor een latte machiato of waar je zin in hebt. Er is vers fruit en gekoelde smoothies en frisdranken staan voor je klaar;

    • Er is een ‘barbercar’ zodat je tijdens werktijd je kapsel kan laten bijwerken. Ook is er een massage stoel en zijn er twee wekelijks stoelmassages (Shiatsu) op het kantoor of kan je even ontspannen in de ‘Skybar’;
    • Flexibele werkuren en locatie/thuiswerken;
    • Aantrekkelijke bonusvoorwaarden en salaris;
    • Leaseauto;
    • Laptop en telefoon vrije keuze of BYOD;
    • Veel ruimte voor ontwikkeling met trainingen;
    • Jonge, ambitieuze, snelgroeiende omgeving waar ontwikkeling centraal staat;
    • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid;
    • Flexibele voorwaarden;
    • Meerdere keren per jaar een uitje met de teams;

Functievereisten

Wat breng je mee aan kennis en ervaring?

      • Minimaal 3 jaar ervaring in een New Business of Business Development omgeving en rol.
      • Minimaal aan afgeronde opleiding op hbo niveau
      • Ervaring met het verkopen van connectiviteitoplossingen aan grootzakelijke organisaties (voice en data)
      • Pre: ervaring met de verkoop van SD-WAN-oplossingen
      • Aantoonbaar track-record in hunting, prospecting and new account development
      • Vloeiend in Nederlands en Engels zowel schriftelijk als mondeling
      • Zelfstartend, proactief, resultaatgerichte professional die autonoom kan werken
      • Flexibel, servicegericht, doordacht en verantwoordelijk

Geïnteresseerd in deze vacature?

Je sollicitatie, bestaande uit een motivatie en CV, kun je sturen naar Mark Karsch via het formulier onderaan deze pagina. Ook voor vragen over de functie kun je bij Mark terecht via mark@mkdigital.nl.

Uiteraard zijn wij op zoek naar de kandidaat die het meeste aansluit bij bovenstaand profiel, maar voldoe jij nou nét niet helemaal aan de gestelde eisen, maar ben jij ervan overtuigd dat wij voor jou moeten kiezen? Laat het ons dan vooral weten.

Source link

Vorig artikelAmnesty International exploited in malware campaign
Volgend artikelZoom’s $15 billion deal for Five9 is off.