maincubes – Help nu de digitale revolutie aan een doorbraak

0
504

1e pijler: veilige IT-infrastructuur

Om nu al bestaande kansen te benutten en na de crisis meteen goed van start te kunnen gaan doen ondernemingen er goed aan om hun IT-infrastructuur op te bouwen op het krachtige en veilige fundament van colocation-datacenters. Daarmee maken zowel middelgrote bedrijven als internationale concerns zich niet alleen los van de beperkingen van de eigen capaciteiten, maar profiteren ook van een optimale dataveiligheid. Moderne datacenters bieden namelijk een hele serie diensten voor een altijd betrouwbare en opschaalbare werking van de IT. Maincubes garandeert bijvoorbeeld in zijn SLA’s (Service-Level-Agreements) een 100% uptime voor een 24/7/365-beschikbaarheid zonder uitval. Rekencapaciteit kan al naargelang de behoefte flexibel worden bijgeboekt of gereduceerd en een professioneel team van technici en ingenieurs staat permanent klaar met service of onderhoudsdiensten.

2e pijler: interconnectiviteit levert meer capaciteit

Terwijl een virus mensen van elkaar scheidt helpen digitale oplossingen om contacten te onderhouden en ons met elkaar te verbinden. Dat geldt ook voor de economie en is met het oog op de toenemende globalisering met gelaagde supply chains en samenwerkingsketens absoluut onmisbaar. Datacenters nemen als Point of Presence (PoP) de rol van knooppunten op zich en creëren zo een dicht data- en communicatienetwerk waar bedrijven gebruik van kunnen maken om zich eveneens te verbinden. Deze interconnectiviteit wint aan snelheid en datadoorlaatbaarheid wanneer een datacenter is aangesloten op een grote internet exchange. Het FRA01-datacenter van maincubes beschikt bijvoorbeeld over een rechtstreekse aansluiting op de DE-CIX in Frankfurt, wereldwijd de grootste in zijn soort.

3e pijler: smarte economie door digitale eco-systemen

Naast de fysieke verbinding zijn er echter ook digitale platforms nodig om volledig toegang te hebben tot het potentieel van interconnectiviteit. Digitalisering heeft spelers als Amazon, Uber of AirBNB al in een vroege fase via platforms in de gelegenheid gesteld om binnen een korte tijd hele bedrijfstakken op hun kop te zetten. De hierbij opgetreden ontwrichtende krachten treden door de huidige situatie nog duidelijker aan het licht. Ondernemingen kunnen dit alleen bijbenen door zich via platforms onderling te verbinden en op die manier digitale ecosystemen te vormen. Net als in de natuur ontwikkelen deze zich voortdurend verder, passen zich aan en breiden zich uit. De leden van een ecosysteem profiteren van elkaar, onder meer door on-time gebruik te kunnen maken van elkaars diensten, door de uitwisseling van informatie vlotte en creatieve leerprocessen te triggeren en op die manier met nieuwe oplossingen te komen. Tegelijkertijd kunnen de voorhanden resources efficiënter en flexibeler worden gebruikt omdat niet elke deelnemer deze individueel voor zichzelf paraat moet houden. Met secureexchange® biedt maincubes een eigen digitaal platform: hier kunnen de deelnemers oplossingen en services zoals cloud-, IoT-, Security-, netwerk- en verschillende andere diensten onderling beschikbaar stellen en hebben er al naargelang hun behoefte toegang toe. Onderdeel uit te maken van zo’n ecosysteem schept de voorwaarden om zakelijke processen te optimaliseren en proactief mee vorm te geven aan de markt. Uiteindelijk ontstaat er een smarte economie die bepaald wordt door uiterst flexibele mechanismen en waar afzonderlijke processen en complete businessmodellen continu getoetst en geijkt kunnen worden.

4e pijler: kansen handig benutten

We staan nog maar aan het begin van de Smart Economy, maar de actuele crisis maakt duidelijk welke kansen deze met zich meebrengt. Zelfs voor branches die nog maar weinig stappen hadden gezet op het gebied van digitalisering ontstaan er geheel nieuwe mogelijkheden: van eerste schreden in e-commerce tot virtuele trainings- en kookcursussen tot aan supportdiensten bij kleinere reparaties in huis. Wat in de huidige situatie klinkt als pionierswerk kan morgen al de standaard vormen. Maar juist daarin schuilen kansen om vroeger puur analoge businessmodellen beetje voor beetje uit te breiden met digitale diensten en zo gewapend te zijn voor een slimme economie. Dat geldt ook voor de producerende industrie: met behulp van IoT-devices en op de cloud gebaseerde systemen kunnen processen bijvoorbeeld remote gestuurd en gemonitord worden. Het linken van machines maakt duidelijk omvangrijkere procesanalyses mogelijk, om efficiënter en flexibeler te produceren en de output sneller te vergroten.

Neem nu het initiatief

Digitalisering en daarmee het doel van een smarte economie biedt nieuwe kansen voor alle branches. Behalve het initiatief dat elke onderneming voor zichzelf moet nemen, is het ook de plicht van politici en economische beleidsmakers om nu de juiste koers uit te stippelen. Daartoe behoren uitgebreide investeringen in de opbouw van digitale infrastructuur: van snellere en dekkende netwerken tot de modernisering en digitalisering van machines en installaties tot aan scholing en opleidingen. Bovendien dienen de inspanningen gepaard te gaan met een duidelijke en vastberaden overstap op hernieuwbare energie en een omgang met hardware waarbij zuinig wordt omgesprongen met resources. Hoe deze duurzaamheidsgedachte in datacenters nu al werkelijkheid kan worden is te zien aan de ecologisch opgestelde maincubes-datacenters en aan het enige Europese OCP (Open Compute Project) Experience Center, waar ondernemingen hun eigen hardware kunnen optimaliseren. Met dit soort ideeën en innovaties zal de duurzame doorbraak naar het digitale tijdperk uiteindelijk slagen.

Source link

Vorig artikelBusiness Card Software Market (Impact of COVID-19) Historical Growth, Analysis, Opportunities and Forecast To 2027 | ABBYY Production, Adobe, AMS Software, CAM Development, Canva
Volgend artikelOnboarding Software Market 2020 Global Key Players, Size, Trends, Applications & Growth Opportunities – Analysis to 2026