Bron: Relined –
Houd cybercriminelen weg bij uw organisatie: zorg voor een veilig netwerk
Onze maatschappij digitaliseert, uw organisatie of instelling hoogstwaarschijnlijk ook. Dit brengt vele gemakken met zich mee, maar ook risico’s. Veiligheidsrisico’s bijvoorbeeld. Cybercriminelen liggen namelijk op de loer, nu meer dan ooit. Omdat wij met elkaar steeds meer data verzenden en data steeds vaker opslaan in de cloud of extern in datacenters, én omdat steeds meer van onze apparaten verbonden zijn met het internet (Internet of Things), zien zij hun kans schoon om toe te slaan.
En dat zij die kans ook daadwerkelijk grijpen, blijkt wel uit de cijfers van incidenten van vorig jaar. Het jaar 2019 gaat namelijk de boeken in als het jaar met de meeste digitale lekken en datahacks ooit. (Bron: AP (cijfers) en Computable).
Financiële gevolgen
En dan zijn daar nog de financiële gevolgen voor uw organisatie zelf. Wanneer een cybercrimineel bij u ‘inbreekt’, kunnen de kosten hoog oplopen. Het lek dient direct gedicht te worden door experts, er moet onderzocht worden wat de oorzaak van het lek is én u dient ervoor te zorgen dat alle systemen weer naar behoren gaan werken. Bovendien bestaat de kans dat u een fikse boete ontvangt, indien u het incident niet binnen 72 uur meldt. Dit is verplicht sinds de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) zijn intrede deed in 2018. Ten slotte is daar de kans op imagoschade. Klanten verliezen het vertrouwen, vragen misschien zelfs wel om schadeclaims. En als zij opstappen of niets meer bij u af willen nemen, resulteert dit in een lagere omzet. Kortom: de financiële gevolgen kunnen een behoorlijke impact hebben.
Externe opslag? Kies voor een goed beveiligd datacenter. En minstens zo belangrijk als een veilige dataopslag, zijn hoogwaardige en stabiele verbindingen. Dit omdat datatransport steeds vaker plaatsvindt en dit ook op veilige wijze dient te gebeuren. U begrijpt het al, de gehele IT-infrastructuur moet veilig en betrouwbaar zijn.
Hoe u zo’n veilig netwerk creëert?
Met behulp van Dark Fiber; onbelicht glasvezel waarbij de gebruiker zelf moet zorgen voor apparatuur en diensten. Het betreft een verbinding die niet wordt gedeeld met anderen. Oftewel een privéverbinding, volledig in eigen beheer. Doordat een Dark Fiber netwerk met behulp van eigen apparatuur belicht wordt – u bepaalt zelf welke diensten u over de verbinding laat lopen -, heeft u (meer) controle over de veiligheid van uw verbinding.
In onze blog vertellen wij alles over Dark Fiber en de mogelijkheden en voordelen voor uw organisatie.
Dark Fiber en encryptie
Ten opzichte van gehuurde en eigen glasvezelverbindingen, heeft Dark Fiber dus een streepje voor op het gebied van veiligheid, omdat de belichtingsapparatuur onder uw eigen beheer staat. Toch bestaat altijd een kleine kans dat cybercriminelen toeslaan. Om dit risico te minimaliseren, kunt u uw Dark Fiber verbinding extra beveiligen door encryptie te implementeren op glasvezelniveau. In dit geval wordt de onderste laag, oftewel de glasvezel, volledig beveiligd. Data wordt hierdoor veilig verzonden en er is geen extra beveiliging nodig op de bovenliggende diensten. Meer informatie vindt u in onze blog over encryptie.
Dit bericht is afkomstig van één van de leden van ISP Connect, zie hier de bron.