maincubes – Welke twijfels bedrijven hebben bij colocatie en waarom deze vaak ongegrond zijn

0
473

De studie somt vier redenen op waarom ondernemingen vasthouden aan interne datacenters:

  1. Betere kostenbeheersing en besparing van de transportkosten naar de outsourcing partner
  2. Eenvoudigere naleving van wettelijke en bedrijfsinterne voorschriften en richtlijnen
  3. Betere controle van technische parameters zoals latenties, beschikbaarheid, performance en risicoprofiel van elke applicatie
  4. Optimalere sturing van de veiligheidsmaatregelen

Maar voorzichtig: met deze inschattingen vallen ondernemingen ten prooi aan een eenzijdig perspectief:

Ad 1: kosten: op de korte tot middellange termijn zijn de kosten (voor de exploitatie van een datacenter volgens de huidige normen met betrekking tot veiligheid en beschikbaarheid) bij uitbesteding lager; in het beste geval kunnen de IT-kapitaalkosten tot nul worden teruggebracht, aldus de conclusie van de analisten van het Uptime Institute. Bedrijven kunnen ook beter, sneller en kostenefficiënter toegang krijgen tot nieuwe technologieën, blijkt verder uit de studie. Wat volgens de algemene marktbeoordeling ook heel belangrijk is, is transparantie: bedrijven dienen een colocatiepartner te kiezen die de kosten transparant communiceert. Zoals maincubes dat handhaaft: met de service voor elektriciteitsverbruik kunnen klanten bijvoorbeeld op elk moment online de huidige stand bekijken en betalen ze alleen voor wat ze echt verbruiken. Transparantie schept vertrouwen.

Ad 2: naleving van wettelijke voorschriften en bedrijfsinterne richtlijnen: geen wonder dat ondernemingen twijfels hebben wat betreft colocatie-datacenters, want de bepalingen inzake gegevensbescherming zijn met de AVG een stuk strenger geworden. Dit maakt het des te belangrijker om te kiezen voor een datacenter ‘Made in Germany’, dat voldoet aan de wettelijke eisen en ISO-gecertificeerd is. maincubes verzekert zijn klanten een algehele naleving van de gegevensbescherming en de AVG-conformiteit. Hierdoor bereiken ondernemingen een mate van veiligheid die in hun eigen datacenters wellicht onhaalbaar zou zijn. En ook aan bedrijfsinterne richtlijnen kan beter worden voldaan, bijvoorbeeld op het gebied van energie-efficiëntie. Want bij de energie-efficiëntewaarde (PUE-waarde) lopen interne datacenters vaak nog achter op de standaard van de toekomst. Volgens het Uptime Institute ligt deze waarde bij 1,59, wat iets hoger is dan twee jaar geleden. Ultramoderne datacenters zoals het maincubes-datacenter FRA01 hebben daarentegen een PUE-waarde van minder dan 1,3. Momenteel bouwt maincubes een volledig CO2-neutraal datacenter in het Rijn-Main-gebied.

Ad 3: betere controle van de technische parameters: waarom bedrijven juist op dit specifieke punt vertrouwen op eigen datacenters is voor de analisten van de studie niet echt begrijpelijk. De interne systeemcrashes en vooral de ermee gepaard gaande kosten die de ondernemingen melden, zijn alarmerend. Evenals het feit dat slechts ongeveer de helft van de gedupeerden de schade überhaupt kwantificeert. Meer dan driekwart van de ondervraagde ondernemingen is van mening dat preventieve maatregelen het falen van het systeem hadden kunnen voorkomen. Regelmatige systeemstabiliteitstests zijn essentieel om systeemcrashes te voorkomen, maar worden door veel interne datacenters vaak verwaarloosd, ontdekte het Uptime Institute. Bij colocatie-datacenters zijn stabiliteitstests standaard. In dit opzicht zouden bedrijven met een goede colocatiepartner op safe spelen. Geïnteresseerden kunnen in de algemene voorwaarden van colocatie-dienstverleners zien in hoeverre beschikbaarheid, latentie en performance gegarandeerd worden. Zo biedt maincubes bijvoorbeeld 100% contractueel gegarandeerde beschikbaarheid en een storingsvrije stroomvoorziening. Deze garantie bestaat niet bij interne datacenters. Nog een pluspunt voor uitbesteding.

Ad 4: regeling van de veiligheidsparameters: ook hier moeten bedrijven goed nadenken of ze de veiligheidseisen echt beter zelf geregeld krijgen. In goede colocatie-datacenters worden immers niet alleen de technische parameters maar ook de veiligheidsmaatregelen grondig gecontroleerd en beheerd. Wie de juiste colocatiepartner kiest, kan uitgaan van uitgebreide veiligheidsfaciliteiten en toegangscontroles, integrale brandbeveiliging, betrouwbare koeling en airconditioning en 24/7 service voor alle behoeften. Een ander belangrijk argument voor colocatie, dat ook uit de studie naar voren komt, is het feit dat men toegang heeft tot de nieuwste veiligheidsoplossingen en deze goedkoper kan verkrijgen. Wie wil weten hoe een colocatie-dienstverlener het doet op het gebied van veiligheid en management, moet ook letten op keurmerken en certificeringen. Zo is maincubes bijvoorbeeld op alle locaties ISO-gecertificeerd en TÜV-gekeurd en heeft onlangs de onderscheiding ‘Leader’ gekregen in de ‘ISG Provider Lens’ studie: als toonaangevend colocatie-datacenter met ‘uitgebreide en hoogwaardige colocatiediensten voor infrastructuur-housing, gekoppeld aan een breed aanbod aan connectiviteit’. Zo krijgen bedrijven colocatie op maat met een 24/7 service waar ze gegarandeerd op kunnen vertrouwen.

Source link

Vorig artikelNieuws & Blogs – De Medical Device Regulation & privacy #1: hoe zat het ook alweer?
Volgend artikelNieuws – Apple: IPv6-verbindingen 40 procent sneller opgezet dan IPv4