mijndomein.nl – De meest gemaakte website fouten en hoe je ze oplost

0
651

Zo zonde als je niet alles uit online haalt. Maar geen zorgen: veel mensen maken dezelfde website fouten. Wij zetten ze op een rijtje. Doe er je voordeel mee!

Niet nadenken over de domeinnaam

Een van de meest gemaakte website fouten aan de start: je url, ofwel domeinnaam vergeten. Begin niet met het bouwen van je site voordat je een goede domeinnaam vindt. Een geschikte domeinnaam is niet alleen het merk van je site. Het straalt ook af op jezelf of je bedrijf waarvoor je een site bouwt.

Let op dat je domeinnaam niet te lang is en makkelijk te onthouden. Een streepje ertussen is niet altijd slim, want wat als iemand dat vergeet? Dan vindt.

Welke domeinextensie kies jij?

Vaak kom je met een beetje zoeken wel uit een interessante .nl-domeinnaam. Maar wist je dat er ook heel veel andere domeinextensies zijn? Een van de grootste voordelen van deze nieuwe domeinextensies is de ruimte keuze uit algemene termen. Geen ingewikkelde en lange domeinnamen meer. Een goede domeinnaam is bijvoorbeeld tweedehands.amsterdam.

En ja, de ene domeinnaam is duurder dan de andere. Maar kijk vooral wat goed bij jouw website past. Een paar voorbeelden: .nu voor een actiewebsite, .store of .shop voor je webshop en .frl als je in Friesland zit.

Website beheer systeem… wat?!

Vraag: weet jij wat MySQL, SFTP en cache is? Deze webhostingbegrippen kent niet iedereen. Logisch. Dat is ook steeds minder nodig tegenwoordig. Het is vooral belangrijk dat je weet wat je wilt. En dat je een website maakt die bij jou past.

Het is best lastig om niet door allerlei mooie voorbeelden of mogelijkheden van koers te raken. Bepaal daarom van te voren wat het doel is van je website. Denk aan je dienst verkopen, een product promoten, een cv-website, een website voor je studie of een blog.

Laat je jouw website bouwen en beheren? Of houd je hem daarna zelf bij? Misschien kies jij er wel voor om hem helemaal zelf te maken. Met simpel systeem zoals WordPress of Websitemaker is dat vaak een eitje. Denk wel goed na over het website beheer systeem, het cms. Content management system in het Engels. Websitemaker is een makkelijk cms om zelf je website mee te bouwen. Of Joomla, Drupal en WordPress. Met een pagebuilder zoals Beaver Builder bijvoorbeeld. Wat je ook kiest, lees je goed in voordat je jouw keuze maakt. En bovenal: kies een veilig cms. Daar ga ik later verder op in.

Start nu jouw website gratis

Wij zijn er voor ondernemers. Ondernemers die moeten doorpakken. Start nu jouw website gratis. Klik op de knop hieronder. Heb je al een domeinnaam bij Mijndomein? Kies dan hier je gratis pakket. Hij is gratis tot de volgende verlengdatum van je domeinnaam.

Je hoeft je website niet vanaf 0 te bouwen

Veel cms’en bieden voor een paar tientjes sjablonen of thema’s aan. Met deze goede start voorkom je website fouten. De sjablonen zijn vaak al ingericht voor verschillende doelen en dus direct toe te passen.

Download ze op de websites van het cms, bijvoorbeeld bij WordPress. Bij Websitemaker zitten de thema’s in de eerste stap na inloggen. Laat je niet te veel verleiden door fraaie designs, maar kies iets dat zo goed mogelijk aansluit op het doel. Anders is het voor de bezoeker onduidelijk wat je wilt vertellen en wordt het ook moeilijker om de site in de toekomst verder uit te bouwen.

Website fouten die je echt niet wilt maken: rammelende beveiliging

Een van de website fouten die we helaas nog zo vaak tegenkomen. Slechte beveiliging. Ik zeg het dus nog even duidelijk: beveilig je website goed! Voorkom dat criminele hackers je website misbruiken. Worst case scenario: je raakt je website kwijt.

De belangrijkste tips:

  1. Update je cms, thema’s en plugins regelmatig. Bij bijvoorbeeld WordPress Hosting en webhosting. Heb je Websitemaker? Dan updaten wij voor jou.
  2. Maak back-ups van je website. Stel, hij wordt gehackt, dan heb je altijd nog een iets oudere versie om terug te plaatsen.
  3. Gebruik SSL (gratis bij Mijndomein) en reCAPTCHA. Zo zijn ook de formulieren op je website veilig.
  4. Kies een veilig wachtwoord en vernieuw hem regelmatig.
  5. Beveilig ook de apparaten waarop jij jouw website beheert.

Meer lezen? Eerder maakten we een uitgebreide checklist voor een veilige website.

Site werkt niet op mobiel

In de categorie website fouten die je eigenlijk echt niet meer mag maken. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Iedereen bezoekt websites en shopt ook steeds vaker mobiel. Zelfs meer dan met ‘gewone’ computers. Maar toch blijkt een groot deel van de sites niet of slecht leesbaar op mobiele apparaten. Zonde, want daarmee raak je veel bezoekers kwijt. Kies dus voor een responsive website. Tip: Websitemaker van Mijndomein is automatisch responsive. Tablet- en smartphoneversies aanpassen kan ook.

Daarbij geldt ook nog dat Google alle sites in de index op mobiel gebruik checkt. De zoekmachine deelt straffen uit als een website het niet goed doet op mobiel. Dan kom je dus lager in de zoekresultaten. Gevolg: minder verkeer naar je website. Om jouw eigen website te controleren ga je naar de Mobielvriendelijktest van Google.

Start nu jouw website gratis

Bouw simpel je eigen moderne en professionele website met Websitemaker. Je ziet direct wat je aanpast. Websitemaker is inclusief hosting en e-mail. Maak je keuze:

Nieuwe domeinnaam + gratis Websitemaker
Bestaande domeinnaam + gratis Websitemaker

Oeps, wat doen we met de content?

Bij het bouwen van een site zien we niet zelden dat een eigenaar het belangrijkste ingrediënt vergeet. Daarmee is dit dan ook een van de belangrijkste website fouten. Content is het geheel van teksten, afbeeldingen, geluid, video en animaties op je website.

Als je geen aandacht aan je content besteedt dan krijg je een website waarop een zeer matig of zelfs geheel ongeloofwaardig verhaal staat. Vol met taalfouten. Je content moet snel duidelijk maken wat jouw verhaal is en bezoekers overtuigen om voor jou of je bedrijf te kiezen. Bovendien zorgt de juiste en unieke content er ook voor dat je via Google goed gevonden wordt. Zet content daarom bovenaan je takenlijstje.

Wat extra leesvoer met tips om je website goed te vullen:

  1. Begin met een goede homepage. Dat is een mooie basis voor je website. Het geeft je ook een handvat om je site verder uit te bouwen.
  2. Vergeet de header en footer niet, die zijn altijd zichtbaar op je site.
  3. Zet op de contactpagina niet alleen je contactinformatie. Gebruik hem ook om de bezoeker te overtuigen.
  4. Wees creatief met je over ons pagina. Vertel het verhaal van je bedrijf, maar houd altijd de bezoeker in het oog.
  5. Daarover gesproken, lees hier waarom je de websitebezoeker centraal zet op je website.
  6. Gebruik de nieuwste snufjes om je website zoveel mogelijk af te stellen op je bezoeker. Bijvoorbeeld op basis van zijn locatie of de tijd van het websitebezoek. Lees meer over je website personaliseren.
  7. Kortom, maak een overtuigende website. Met deze overtuigingstechnieken kom je een heel eind.

Waarschijnlijk is je website een onderdeel van verschillende online middelen. Lees hoe je die samenvoegt en versterkt in onze contentstrategie voor ondernemers.

En die bezoekers komen toch wel

Ja. SEO. We gaan het er toch even over hebben. Veel mensen snappen best dat het belangrijk is om zoveel mogelijk bezoekers te krijgen. En dat Google daar een grote speler in is. Maar toch… hoort het echt thuis in dit rijtje met website fouten. Over zoekmachineoptimalisatie (SEO) is heel veel te vertellen. We stippen een paar onderdelen aan. Want vaak is het besef dat je ermee aan de slag moet de eerste stap.

Zoekmachines, vooral Google, vinden het belangrijk dat de consument een goede ervaring heeft op internet. Antwoord op de vraag bijvoorbeeld. En een snelle website, een responsive website en een site die geschikt is voor voice search. Check alle vinkjes en je komt hoger in de zoekresultaten. Nouja, de kans is groot. Want niemand kent het “Google algoritme” echt helemaal.

Wat ook helpt: goede linkbuilding waardoor je meer autoriteit krijgt als website. Landingpagina’s die antwoord geven op het zoekwoord. Maar ook hoeveel bezoekers je via andere wegen krijgt. Bijvoorbeeld via advertenties en social media. Er zijn nog veel meer SEO tips te geven. Vaak is het vooral ook testen en verbeteren. Maar op 1 in Google komen, het kan echt.

PS: ik begrijp goed dat SEO een ingewikkeld verhaal is. Daarom hebben we een tool voor onze klanten. SEO Start scant je website en geeft tips en verbeterpunten. Weet je niet waar je moet beginnen? Start dan hiermee. SEO Start is gratis voor klanten tot de verlengdatum van je domeinnaam. Activeer SEO Start hier.

0
0
vote

Artikelbeoordeling

Source link

Vorig artikelNieuws – Je domeinnaam beschermen doe je wereldwijd
Volgend artikelNieuws & Blogs – Deel 3 Leveranciersmanagement: de markt op