Dit bericht verscheen eerder op BIT
Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat we bij BIT onze eerste stappen zetten in de wereld van Virtual Machines. Destijds begon het allemaal met een enkele server die nog ergens over was, waarop we met behulp van de tool Virt Manager aan de slag gingen. Een paar klikken en je had een Virtual Machine draaien. Mooi spul was dat.
De ontwikkeling ging echter razendsnel. Voor we het wisten, waren we gegroeid van één server naar een cluster van vier, speciaal ingericht voor deze hippe nieuwe Virtual Machines. “De cloud” begon zich al snel te verweven met ons ’traditionele’ netwerk en serverpark.
Hoewel Virt Manager een uitstekende tool is voor snelle opzetjes en kleinere omgevingen, merkten we al snel dat het niet toereikend was voor de steeds complexer wordende cloud-infrastructuur van BIT. Denk aan onze vele netwerken, speciale configuraties en hoge eisen op het gebied van beschikbaarheid. Kortom: we moesten op zoek naar een krachtigere oplossing om onze groeiende wolk te beheren.
De overstap naar OpenNebula
Na een uitgebreid selectietraject waarin verschillende ‘Cloud Orchestrators’ de revue passeerden, viel onze keuze uiteindelijk op OpenNebula. And we never looked back.
Nu kan ik in dit stuk tekst gaan uitleggen waarom wij OpenNebula zo’n fijn product vinden, maar daar hebben we in het verleden al diverse keren over geschreven. We vinden het ook erg fijn dat OpenNebula zich net als BIT inzet voor het European Cloud Services in an Open Federated Ecosystem-project, beter bekend als ECOFED.
Bezoek de OpenNebula Techday bij BIT!
Kijk, misschien is het gewoon beter dat je zelf komt kijken op de OpenNebula TechDay op 10 december 2025 bij BIT!
De toegang is gratis en de agenda is interessant.
Dit bericht verscheen eerder op BIT