Onderweg naar Cloudfest met NDIX

0
500

NDIX neemt dit jaar voor het eerst deel aan het Cloudfest, een internationale beurs voor en door de cloud industrie in het Europapark in Rust (D). 

“This is the place where you will learn about everything that is related to the change in the world”

We lazen bovenstaande quote op cloudfest.com en vroegen Jeroen van de Lagemaat, directeur van NDIX (Nederlands Duitse Internet Exchange) hoe hij de veranderingen in de wereld van digitalisering bekijkt.

“Allereerst spreekt ons het internationale karakter van het Cloudfest aan. De digitalisering wereldwijd gaat snel, in sommige landen nog sneller dan in andere. Wij zitten er middenin en ik verwacht dat de digitalisering de komende jaren exponentieel zal toenemen.” ,,Alles wordt nog slimmer en het zal nog sneller gaan dan we nu kunnen voorspellen,” volgens Van de Lagemaat. “We leven in een veranderende wereld in meerdere opzichten. Veel producten worden omgezet in dienstverlening, zoals bij mobiliteit: private lease in plaats van de eigen auto. En bij dienstverlening is de dynamiek en de snelheid van innovatie veel groter. Neem bijvoorbeeld tv kijken, dat is in korte tijd enorm veranderd, iedereen kijkt online en kiest zelf wat hij/zij wil zien, op welk apparaat en op zijn eigen moment. Hierbij worden steeds hogere eisen aan de internetverbinding gesteld. Bedrijven stellen andere eisen aan de verbinding dan consumenten, vooral qua beveiliging, support, redundantie en continuïteit, maar ook qua openheid en de breedheid van het dienstenaanbod. Naast een website, mailen en online bankieren worden ook andere breedbandtoepassingen voor bedrijven gemeengoed. Steeds meer bedrijven werken in de cloud, bij voorkeur een private cloud, hebben een webshop, versturen grote (video-)bestanden of hebben bijvoorbeeld camerabewaking.

Jeroen van de Lagemaat

De veiligheid van de verbinding is voor bedrijven van groot belang. De verbindingen met datacenters, maar ook tussen verschillende locaties van een bedrijf of een groep samenwerkende bedrijven gaan steeds meer buiten het open internet om. Daar liggen nog enorme kansen in de markt, aldus Jeroen van de Lagemaat. Als die veilige verbindingen met grote capaciteit breed beschikbaar komen, versneld dat de ontwikkeling en het gebruik van ICT-diensten, in alle sectoren.

Er zijn ook bedreigingen door de wereldwijde digitalisering doordat enkele grote spelers in de markt, zoals Google, zoveel macht hebben dat ze complete industrieën kunnen overnemen. Laten we de technologische mogelijkheden op een goede manier inzetten om mensen en bedrijven en de wereld erom heen op een positieve en veilige manier met elkaar te verbinden.”

“In Duitsland, waar NDIX Gigabit Cities  realiseert (bedrijventerreinen in steden voorzien van supersnelle, minimaal 1 Gigabit/s glasvezelverbindingen waardoor ze voorbereid zijn op de toekomst) maakt nu een inhaalslag ten opzichte van Nederland. En vergeleken bij kleine muis Nederland is Duitsland een olifant. En als een olifant eenmaal begint te lopen,” glimlacht Jeroen, dan gaat het hard.” We verwachten ook dat het hard zal gaan op het Cloudfest. We zijn dit jaar sponsor geworden en gaan onze Nederlandse partners ontmoeten en zeker ook nieuwe contacten leggen met Duitse partners in the cloud. See you there!

Source link

Vorig artikelAdvieskantoor METRI versterkt directie met Sergej Berendsen
Volgend artikelNetApp versnelt toegang tot kritieke bedrijfsdata door combinatie met Intel Optane DC persistent memory