Scholenstichting Kindante kiest Cryptshare voor veilige e-mailcommunicatie

0
469

Scholenstichting Kindante heeft Cryptshare geselecteerd voor het veilig online uitwisselen van informatie. Hiermee neemt Kindante een nieuwe stap om te zorgen dat de vertrouwelijkheid van communicatie gewaarborgd is, ongeacht of het om een e-mail naar een ouder met een verslag over een kind gaat of over een e-mail naar Jeugdzorg. De scholenstichting maakte gebruik van het aanbod van Cryptshare om de software gratis beschikbaar te stellen aan scholen in het basis- en voortgezet onderwijs.

Stichting Kindante bestuurt 32 basisscholen, 3 scholen voor speciaal basisonderwijs en 2 scholen voor speciaal onderwijs/voortgezet speciaal onderwijs. Dit zijn openbare, bijzondere (katholiek en protestants-christelijk) en algemeen bijzondere scholen. Elke Kindante-school heeft een eigen onderwijskundige aanpak en karakter. Wat ze met elkaar delen is dat ze voortdurend met elkaar in ontwikkeling zijn om kinderen zo goed mogelijk onderwijs te kunnen bieden, uitgaande van de unieke talenten en behoeften van elk kind.

De stichting investeert al een aantal jaren veel in ICT als krachtig middel om leren – toegespitst op de individuele capaciteiten en behoeften, plaats en tijdsonafhankelijk – mogelijk te maken. Kindante beschikt over een eigen cloud, een bestuursnetwerk en hoogwaardige glasvezelverbindingen. De organisatie is voorzien van premium hardware en een aantal standaard softwarepakketten. Digitaal samenwerken op de intranetomgeving wordt gestimuleerd en scholen presenteren zich naar hun stakeholders met moderne websites, ouderportalen en/of via social media.

Dat alles veilig kan en moet, wordt in een gedragscode ICT en social-media-protocol beschreven. Kindante heeft ervoor gezorgd dat privacygevoelige informatie van kinderen, ouders en medewerkers volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming wordt beschermd. Dat gebeurt via beleid, informatiesessies met de betrokkenen en via het gebruik van technologische oplossingen. Omdat e-mail een populair medium is op scholen om informatie te delen met ouders, collega’s, gemeenten, Jeugdzorg of andere instanties, moest Kindante ook op dit onderdeel zorgen voor de juiste faciliteiten. Met de komst van AVG ligt er immers extra nadruk op de vertrouwelijkheid van deze informatieuitwisseling.

De stichting bekeek een aantal oplossingen om uiteindelijk bij Cryptshare uit te komen. De beveiliging die de oplossing biedt, het gebruiksgemak van Cryptshare en de mogelijkheden om zelf de beveiligingsparameters in te stellen, waren voor Kindante overtuigende argumenten om voor Cryptshare te kiezen. Twee informatiesessies, waarin de oplossing in de praktijk getest werd, sterkten Kindante in haar keuze voor Cryptshare, waarna de software geïmplementeerd werd.

Ed Toussaint, senior Adviseur ICT bij Stichting Kindante, vertelt: “We hebben voor een hele praktische aanpak van AVG gekozen, die wordt gewaardeerd door de scholen die onderdeel zijn van Kindante én door de ouders. Onze keuze voor een oplossing voor veilige e-mailuitwisseling sluit aan bij deze praktische aanpak. We zijn dan ook blij met het initiatief van Crypsthare gratis beschikbaar te stellen aan scholen in het basis en voortgezet onderwijs. We willen aan de achterkant een hoge mate van controle hebben en aan de voorkant een hele gebruiksvriendelijke manier van werken aanbieden. We kunnen met Cryptshare bijvoorbeeld zelf het aantal wachtwoordposities instellen, bepalen hoe de codes verzonden worden en hoe lang e-mails beschikbaar blijven. Dankzij de Outlook-plugin van Cryptshare kan de verzender met één knopje bepalen of hij een e-mail gecodeerd verstuurt of niet. Omdat Cryptshare werkt op alle devices, kan iedereen met een online verbinding en een e-mailadres veilig communiceren met Kindante.”

Voor Lucien Barink, General Manager Benelux bij Cryptshare, is de keuze van Kindante een bevestiging van de kwaliteit van de oplossing. “Veilige communicatie in het primair en voortgezet onderwijs is minstens zo belangrijk als in de andere markten waar wij actief zijn. Juist omdat er in het onderwijs zoveel stakeholders zijn die vertrouwelijke informatie willen kunnen uitwisselen, is het nodig om de gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel te hebben. Hierop spelen we vanuit Crypsthare via een antal manieren in, onder andere door ervoor zorgen, dat er geen beperkingen zijn in het veilig verzenden van en ontvangen van privacygevoelige informatie.”

Source link

Vorig artikelSolvinity CI/CD ingezet voor webdiensten Politie Nederland
Volgend artikel‘TQIS moet kwaliteit in klantcontact helpen verbeteren’