Studenten leren over techniek en digitaal tijdens Datacenter Tech College & Carrièrebeurs

0
405

Studenten leren over techniek en digitaal tijdens Datacenter Tech College & Carrièrebeurs

Op donderdag 9 mei organiseert brancheorganisatie Dutch Data Center Association (DDA) de eerste editie van de Datacenter Tech College & Carrièrebeurs (DTC). Deze beurs biedt een interactief programma waar studenten en professionals uit de datacenter industrie op laagdrempelige wijze kunnen kennismaken. Daarnaast krijgen bezoekers een exclusieve rondleiding in het naastgelegen datacenter van BIT in Ede.

foto Ⓒ Kas van Vliet

Alles wat online gebeurt – van gaming tot bankzaken, cloud, mobiele apps en e-mails – staat allemaal ergens in een datacenter. En omdat iedereen steeds meer online is, groeit ook de datacenter sector stevig door. Uit recent onderzoek blijkt dan ook dat deze snel groeiende sector dringend op zoek is naar technisch talent op MBO- en HBO-niveau. De komende 5 jaar is de datacenterbranche op zoek naar zo’n 4000 mensen. Dit zijn mensen met een opleiding in  IT, elektro- en koelingstechniek.

Veel carrièrekansen voor techtalent

Vanwege de grote vraag naar gekwalificeerd personeel te de komende jaren heeft de DDA nu dus de Datacenter Tech College & Carrièrebeurs in het leven te roepen. Stijn Grove, Directeur van de DDA: “De razendsnelle ontwikkeling van onze digitale economie zorgt voor een groeiend tekort aan geschoolde mensen, zo ook in de internetsector. Voor datacenters alleen al verwachten we een groei van 59% de komende vijf jaar, maar ook de bouw- en installatiebedrijven daaromheen verwelkomen techtalent met open armen.”

Er liggen dan ook enorm veel kansen op de datacenter arbeidsmarkt, die op het moment nog niet worden benut. Volgens Grove heeft dat er deels mee te maken dat studenten, docenten en onderwijsinstellingen de sector niet kennen: “Studenten kiezen graag voor bedrijven als Netflix en Uber. Datacenters, de drijvende kracht achter deze “tech giants” en het internet als geheel, zijn vooralsnog minder voordehand liggende werkgevers omdat ze minder bekendheid hebben. Wat jammer is, want er liggen en enorm veel carrièrekansen in de sector.”

Leren en netwerken

Het Datacenter Tech College & Carrièrebeurs biedt middels een platform om te netwerken en om te leren over de carrièremogelijkheden in en om datacenters. Naast de carrièrebeurs kunnen studenten, young professionals, docenten en onderwijsinstellingen minicolleges bijwonen over technische vakgebieden als elektrotechniek, engineering, systeembeheer en werktuigbouwkunde. Als kers op de kaart kunnen bezoekers een rondleiding krijgen in het datacenter van BIT en kunnen ze meedoen aan een Virtual Reality experience. De dag zal worden afgesloten met een barbecue waar verder genetwerkt kan worden.

Scholen, studenten en andere geïnteresseerden op zoek naar een nieuwe carrière kunnen zich gratis aanmelden voor het event op 9 mei bij BIT in Ede via Eventbrite.

Source link

Vorig artikelWatchGuard roept op tot standaard voor veilige wifi
Volgend artikelSuccesvol automatiseren begint met inhoudelijke kennis