Getronics introduceert samen met HeleCloud het ‘Centre of Excellence’ van Amazon Web Services 

0
473

IT-serviceprovider Getronics is een technologisch partnerschap aangegaan met HeleCloud. Via een ‘centre of excellence’ nemen zij het ontwerp, de levering en het beheer van toonaangevende, op AWS-gebaseerde, oplossingen op zich voor klanten van Getronics.

Het gebruik van clouddiensten neemt al sterk toe in Europese bedrijven, de bijhorende cloudvaardigheden zijn zeldzaam. HeleCloud, een van de snelst groeiende Britse startups, biedt bedrijven de vaardigheden, kennis en ervaring die ze doorlopend nodig hebben.

Het partnerschap richt zich aanvankelijk op Europa. De grote aanwezigheid van Getronics in middelgrote en grote Europese bedrijven biedt klanten toegang door bestaande relaties en richt zich op de volgende sectoren: detailhandel, toerisme en transport, financiële diensten en gezondheidszorg.

Met HeleCloud’s technische kennis van en ervaring in AWS maken beide bedrijven oplossingen die specifiek ontworpen zijn voor elke verticale sector. Het aanbod van AWS vergroot het bestaande dienstenportfolio van Getronics. De oplossingen zullen technologisch advies, Managed Services en technologische opleidingen omvatten.

Mark Cook, De vicevoorzitter van de Getronics Groep, merkt op: “Klanten hebben aanzienlijk veel belangstelling voor en streven naar openbare clouddiensten op het AWS-platform. Naast AWS-mogelijkheden voegen we voor onze klanten ook een keuzemogelijkheid toe, wat absoluut de juiste reactie is op hun interesse en het huidige streven naar een openbare cloud.”

De technologie wordt aangeboden door het nieuwe Cloud Centre of Excellence, dat bestaat uit zeven competentiegebieden:

  • Stappenplan en migratie voor de cloud
  • Beveiliging, naleving en beheer van de cloud
  • Bedrijfscontinuïteit en rampherstel
  • Big Data en gegevensanalyse
  • Beheerde infrastructuur
  • Beheerde beveiliging en naleving
  • Autoriteit voor het technische ontwerp van de cloud

Steve Rosa, vice-directeur van Getronics voor cloud, infrastructuur en beveiliging: “Getronics biedt echte totaaloplossingen voor de cloud: we adviseren onze klanten over de beste locaties voor hun werkdruk, we voeren de transformatieprojecten uit, inclusief de modernisering van toepassingen en we doen het beheer van het geheel – alles verpakt in onze beveiligings- en nalevingsdiensten.”

Dob Todorov, CEO en Chief Cloud Officer van HeleCloud: “We zijn enthousiast om dit partnerschap op te zetten met Getronics – een van de succesvolste en snelst groeiende wereldwijde IT-bedrijven van deze tijd, met indrukwekkende mogelijkheden op diverse platformen. Samen zijn we veel meer dan de som van de delen, en we vernieuwen en bouwen AWS-mogelijkheden in het voordeel van de klanten van Getronics.”

Ook al voegt Getronics AWS-mogelijkheden toe, het bedrijf blijft partner van Microsoft Azure en bedient klanten die gebruikmaken van Microsoft-technologieën of die willen inzetten op een multi-vendor aanwezigheid. Getronics levert ook private en hybride cloudoplossingen vanaf zijn eigen gehoste private cloudplatforms in 19 datacenters in Europa, in combinatie met investeringen in Noord-Amerika.

Source link

Vorig artikelKickStart Europe 2020 voegt ‘edge’ toe als een van de hoofdthema’s
Volgend artikelThe Datacenter Group sluit aan bij DHPA