NetApp lanceert oplossingen voor hybride multicloud

0
462

NetApp heeft diverse aankondigingen gedaan. Samen met NetApp ONTAP 9.6 is er een nieuw end-to-end AFF A320-storagesysteem op basis van NVMe voor het middensegment gelanceerd, en ook het serviceportfolio is uitgebreid. Daardoor kunnen bedrijven alles uit hun data halen. 

De met de cloud verbonden flashoplossingen van NetApp maken deel uit van een Data Fabric-strategie. Hierdoor beschikken bedrijven over de benodigde eenvoud, operationele efficiëntie en protectie om te innoveren, ongeëvenaarde performance te realiseren en de meest intensieve datasets en technologieën aan te sturen, zoals kunstmatige intelligentie (AI) en 5G-netwerken. NetApp levert als enige alles wat bedrijven nodig hebben om een eigen Data Fabric op te zetten waarin de public cloud, de private cloud en on-premise omgevingen zijn ondergebracht. Op basis van die Data Fabric met NetApp-oplossingen verloopt de levering van applicaties voor eindgebruikers soepel en kunnen organisaties door middel van analyses op hun bedrijfsinzichten een voorsprong op de concurrentie krijgen.

“Naarmate ondernemingen steeds vaker overstappen op een nieuw bedrijfsmodel waarin data meer centraal staat en een cruciale rol speelt bij strategische beslissingen, worden steeds hogere eisen gesteld aan de beschikbaarheid van data”, aldus Eric Burgener, Research Vice President van Infrastructure Systems bij Platforms and Technologies Group, IDC. “De combinatie van met de cloud verbonden flashoplossingen van NetApp en een Data Fabric-strategie biedt digitaal transformerende bedrijven de performance, beschikbaarheid, wendbaarheid en eenvoud die zij nodig hebben om via hun hybrid-cloudinfrastructuur in te spelen op innovatieve bedrijfsopportunity’s.”

“Uit nieuwe ontwikkelingen op de markt, waaronder 5G-netwerken, kunnen we afleiden dat de deur om op die ontwikkelingen in te springen wagenwijd openstaat voor bedrijven die enorme hoeveelheden data kunnen genereren, verzamelen en verspreiden. Daarentegen zullen bedrijven die niet zijn voorbereid achterop raken”, stelt Joel Reich, Executive Vice President van Storage Systems and Software bij NetApp. “NetApp ONTAP maakt het voor organisaties mogelijk de uitdagingen als gevolg van die data-intensieve technologieën en geavanceerde innovaties het hoofd te bieden via een slimme, krachtige en betrouwbare oplossing om maximaal rendement uit data te halen.”

Maximaal rendement in de hybrid cloud

De datamanagementsoftware ONTAP 9.6 versnelt applicaties zonder impact en verbetert de eenvoud en beveiliging voor een toekomstbestendige infrastructuur. Hierdoor kunnen organisaties van elke grootte hun data maximaal benutten en nieuwe initiatieven ontplooien waarin data centraal staat. In ONTAP 9.6 zijn de volgende verbeteringen doorgevoerd:

 • Uitbreiding van het NVMe/FC-ecosysteem (NVMe over Fibre Channel): behalve Red Hat- en SUSE Linux-hosts worden voortaan ook VMware ESXi-, Microsoft Windows- en Oracle Linux-hosts ondersteund, met redundante storageverbindingen. Organisaties kunnen de meeste workloads versnellen met NVMe/FC.
 • FabricPool ondersteunt nu naast Microsoft Azure, Amazon Web Services (AWS) en IBM Cloud Storage ook Google Cloud Platform en Alibaba Cloud. Organisaties kunnen de kosten van primaire storage verlagen door ‘koude data’ automatisch weg te schrijven naar een public cloud naar keuze of naar een private cloud op basis van NetApp StorageGRID.
 • NetApp FlexCache-software biedt nu ondersteuning voor NetApp Cloud Volumes ONTAP, zodat organisaties de voordelen van FlexCache kunnen benutten in een hybride-cloudimplementatie.
 • Door over-the-wire encryptie voor NetApp SnapMirror-technologie en FlexCache worden datareplicatie en externe buffering veiliger.
 • Dankzij IP-ondersteuning in NetApp MetroCluster voor NetApp AFF- en FAS-instapsystemen kunnen organisaties op rendabele wijze de bedrijfscontinuïteit veiligstellen. Hiervoor kan het bestaande IP-netwerk tussen locaties worden ingezet.

Nieuw end-to-end NVMe-instapsysteem voor middensegment

NetApp heeft vorig jaar de AFF A800 geïntroduceerd. Dit was het eerste end-to-end NVMe-systeem in de branche met toonaangevende performance en ongeëvenaarde dataservices, én de meest effectieve efficiëntiegarantie op de markt. Middels deze aankondiging maakt NetApp bekend dat ook het middensegment nu van die voordelen kan profiteren. Klanten met een AFF A320-systeem kunnen rekenen op het volgende:

 • Versnelling van traditionele en moderne bedrijfsapplicaties, zoals kunstmatige intelligentie en deep learning, analyses en databases, met uitzonderlijke lage latency.
 • Lagere datacenterkosten doordat applicaties worden geconsolideerd in een krachtig systeem.
 • Een toekomstbestendige omgeving met NVMe-technologie, 100 GbE Ethernet en cloudintegratie.

Vergroting van het serviceportfolio om in te spelen op uitgebreidere behoeften van klanten

Klanten kunnen aanbevolen werkwijzen op basis van NetApp-standaarden toepassen en een beroep doen op deskundige technici om de efficiëntie en performance te verbeteren en hun bedrijf te beschermen tegen onderbrekingen en dataverlies. Het portfolio van NetApp is uitgebreid met de volgende services:

 • SupportEdge Prestige: Hiermee kunnen klanten rekenen op speciale technische support middels een ‘concierge’, waarbij problemen sneller worden verholpen dan met telefonische support met prioriteit. Aan klanten wordt een vast team van NetApp-experts toegewezen, die gespecialiseerde rapportages leveren, tools bieden en metingen van de storageomgeving uitvoeren.
 • Tiered Deployment Service: Hiermee kan nieuwe NetApp-technologie eerder renderen en wordt het risico op onjuiste installatie of configuratie verkleind. Klanten kunnen kiezen uit drie niveaus, afhankelijk van hun bedrijfsdoelen: Basic, Standard en Advanced Deployment.
 • Managed Upgrade Service: Deze service wordt op afstand aangeboden. Hiermee worden beveiligingsrisico’s verkleind doordat NetApp-software altijd up-to-date wordt gehouden met alle beveiligingspatches en firmware-upgrades.

Source link

Vorig artikelSecureLink maakt acquisitieovereenkomst met Orange bekend
Volgend artikelWorldStream breidt wereldwijd netwerk uit met PoP in datacenter Milaan