Qualys breidt Cloud Agent Platform uit met nieuwe Cloud Agent Gateway-service

0
420

Qualys breidt Cloud Agent Platform uit met nieuwe Cloud Agent Gateway-service

Qualys introduceert zijn nieuwe Cloud Agent Gateway (CAG). De oplossing is een belangrijke uitbreiding van het Cloud Agent Platform en vereenvoudigt grootschalige implementaties binnen on-premises en hybrid-cloudomgevingen.

Qualys Cloud Agent Gateway-service bestaat uit verschillende virtuele appliances die worden beheerd via het Qualys Cloud Platform. Klanten kunnen Cloud Agent-verkeer veilig verbinden met een CAG virtuele appliance binnen restricted of kritische on-premises netwerken. Daardoor is de uitbreiding van Cloud Agent-implementaties mogelijk in kritische omgevingen, zoals DMZ’s (demilitarized zones) in sterk beveiligde datacenters en industriële netwerken waar directe internettoegang beperkt is.

Daarnaast verlaagt CAG met zijn innovatieve architectuur de bandbreedtevereisten van grootschalige Cloud Agent-implementaties of de implementatie van agents binnen kleinere netwerken, zoals bijkantoren. Door updates, manifesten en patches te cachen voor verspreiding naar Cloud Agents, hoeven klanten geen gebruik te maken van een commerciële secure web gateway – iets dat veel geld kost en complexiteit oplevert. Ook profiteren ze van de voordelen en een lagere Total Cost of Ownership (TCO) dankzij de cloudsecurityoplossingen van Qualys.

“De digitale bedrijfsvoering van vandaag de dag houdt in dat organisaties continu inzicht moeten creëren in security en compliance. Dit inzicht dient alle omgevingen te dekken en de overkoepelende bedrijfsvoering niet te hinderen”, aldus Philippe Courtot, Chairman en CEO van Qualys, Inc. “Qualys Cloud Agent Gateway helpt onze klanten daarbij door Cloud Agent-implementaties uit te breiden naar operationele en beperkt toegankelijke delen van hun netwerken, met minder bandbreedtevereisten en lagere kosten.”

De introductie van de nieuwe CAG helpt klanten met:

  • het veilig verbinden van Cloud Agents op assets in restricted netwerken met het Qualys Cloud Platform. Hierbij is het niet nodig om voor elke asset toegang naar het Qualys-platform open te zetten;
  • het elimineren van de implementatie, het beheer en het onderhoud van externe proxy’s of secure web gateways voor grootschalige Cloud Agent-installaties;
  • het optimaliseren van de bandbreedte die wordt gebruikt door grote Cloud Agent-implementaties.

CAG stroomlijnt patchimplementatie met Qualys Patch Management (PM)

De recent geïntroduceerde Qualys PM Cloud App maakt gebruik van de krachtige Cloud Agents om te voorzien in besturingssysteem- en meer dan driehonderd externe applicatiepatches op kritische IT-assets binnen on-premises, cloud- en endpoint-infrastructuren. CAG voorziet in extreem snelle levering van deze patches naar de onderdelen van de omgeving door de gedownloade patches te cachen en ze lokaal af te leveren aan de onderdelen in het lokale netwerk.

Source link

Vorig artikelColt maakt On Demand SDN beschikbaar in meer regio’s
Volgend artikelAFIBER delivers Talpa Network