TransIP breidt uit met een tweede datacenterlocatie bij The Datacenter Group Delft

0
474

TransIP breidt uit met een tweede datacenterlocatie bij The Datacenter Group Delft

TransIP, de grootste hostingproviders in de Benelux, heeft onlangs zijn tweede serverpark bij The Datacenter Group (TDCG) in Delft ondergebracht. TransIP voldoet hiermee aan de grote vraag van klanten om haar VPS-diensten (Virtual Private Server) geografisch te kunnen scheiden en redundant te laten opereren. 

Geografisch gescheiden locaties

Het huidige IaaS-platform waarop de clouddiensten van TransIP draaien, staat al sinds 2007 bij het datacenter van TDCG in Amsterdam. Jeroen Hüpscher, Group CEO van TransIP, concludeert dat twee geografisch gescheiden datacenters noodzakelijk zijn bij het verbeteren van de dienstverlening: “De data van onze klanten moet altijd en overal toegankelijk zijn. Maximale beschikbaarheid van onze servers is daarom cruciaal in onze dienstverlening. Risicospreiding en productontwikkeling waren voor ons redenen om op zoek te gaan naar een tweede locatie.”

Keuze voor TDCG

In een uitgebreid selectietraject werd gekeken naar meerdere datacenters. Uiteindelijk kwam TransIP uit bij haar huidige dienstverlener, TDCG. Het datacenter in Delft voldeed aan alle gestelde eisen voor een tweede locatie. Edwin Kennedy, Chief Commercial Officer van TDCG, zegt: “Onze datacenters zijn met elkaar gekoppeld, maar kunnen ook los van elkaar opereren. We zijn ontzettend trots dat we TransIP hebben kunnen helpen bij het creëren van een geografisch gescheiden en 100% beschikbare infrastructuur.”

200G lijn

Om haar VPS-diensten effectief te kunnen scheiden, is een hoge bandbreedte tussen de twee datacenters een vereiste voor TransIP. De 100G WDM-ringverbinding tussen de twee datacenters van TDCG bood uitkomst. De hostingprovider is door het afnemen van deze nieuwe verbinding tevens launching customer. De WDM-verbinding heeft een totale capaciteit van 200G en het aanbieden hiervan is nog vrij uniek in Nederland. TDCG speelt hiermee in op de toekomst: “Het is een uitbreiding op de bestaande 1G en 10G WDM-verbindingen. De hoge capaciteit is uitermate geschikt voor klanten die een grote hoeveelheid data veilig en realtime moet verwerken”, aldus Kennedy.

Source link

Vorig artikelExtreme Networks introduceert nieuwe IoT-security en automatische dreigingsvermindering voor de digitale enterprise
Volgend artikelCitrix lanceert Workspace voor Google Cloud