Reality check: Hoe cloud-ready is jouw organisatie?

0
450

Reality check: Hoe cloud-ready is jouw organisatie?

“Heb je alle bestanden wel veilig opgeslagen in de cloud?”, dit is tegenwoordig geen rare vraag meer. Het lastige is echter dat we hier niet altijd een antwoord op hebben, want: hoe sla je eigenlijk iets op in de cloud? Hoe veilig is dit en welke cloud-aanbieder is het meest geschikt voor je organisatie? De cloud kent vele voordelen, maar is nog steeds niet mainstream. Daarom biedt Rackspace hulp met een nieuwe assessment-tool.

De meeste organisaties zien de voordelen van de cloud in en realiseren zich dat dit de toekomst is en geen hype. Maar toch wordt er vaak geworsteld met de te bewandelen route. Er zijn immers zó veel aanbieders en oneindig veel mogelijkheden, dat het lastig kan zijn om van start te gaan. Het is een wereld waarin je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Daarom is het belangrijkste in dit proces de juiste informatie verzamelen om de correcte keuzes te kunnen maken. Naar de cloud gaan ‘omdat iedereen het doet’, ook wel gemak, is hierbij geen goede raadgever. Migratie naar de cloud moet afgestemd zijn niet alleen op jouw zakelijke wensen en behoeften, maar ook op jouw dagelijkse bedrijfsvoering en processen.

Prioriteit nummer één is een vlekkeloze migratie, maar voordat dit kan gebeuren, moeten eerst de juiste keuzes zijn gemaakt. Daarom heeft Rackspace de Cloud-Readiness Assessment ontwikkeld. Deze tool geeft je een holistische beoordeling van je IT-omgeving, samen met bruikbare inzichten, waarmee een onbevooroordeeld en vakkundig advies voor jouw weg naar de cloud wordt gegeven. De tool helpt je te bepalen wat de volgende stappen zijn en neemt onzekerheden weg.

Wat kun je uit deze online assessment halen?

  • Cloud-status: leer waar jouw organisatie staat en waar je naar toe kunt groeien
  • Vergelijking met ‘peers’: waar staat jouw organisatie ten opzichte van de industrie?
  • Persoonlijke resultaten: ontdek welke vorm van de cloud het beste past bij jouw organisatie. Een public, private of hybride cloud?
  • Aanbevelingen: ontvang persoonlijk advies op basis van de cloud-status en industrie.

Deze tool is een handvat en (her)opent de ogen van jouw organisatie. Met inzicht in de huidige status kan er makkelijker een roadmap gemaakt worden. De adviseurs van Rackspace kunnen hierbij helpen. Zij zullen zich tijdens hun analyse focussen op een aantal zaken:

  • Strategiebeoordeling: analyseren van algemene business drivers, doelstellingen en huidige status wat betreft IT.
  • Applicatie, infrastructuur en netwerkanalyse: ontwerpen van een cloud-strategie waarbij prioriteit wordt gegeven aan workloads en applicaties voor cloud-migratie.
  • Target platform mapping: ontwerpen van een doelinfrastructuur en cloud-architectuur.
  • Total cost of ownership-analyse: het in kaart brengen van het kostenmodel om zo het toekomstige cloud-verbruik in te kunnen schatten.
  • Implementatiestrategie: een gedetailleerde implementatiestrategie, samen met een voorstel voor mogelijke volgende fasen.

Source link

Vorig artikelNetwork Edge Services brengt datanetwerken in luttele minuten aan de digital edge
Volgend artikelNederland is Europees koploper datacenters