Humanyze opent Europees hoofdkantoor in Amsterdam

0
433

Humanyze, de specialist in oplossingen voor people analytics en het ontwerp van optimale werkplekken, heeft de deuren van zijn Europese hoofdkantoor in Amsterdam geopend. Deze spin-off van het gerenommeerde MIT Media Lab kan hiermee zijn bestaande en toekomstige Europese klanten effectiever bedienen met een lokaal team dat zich richt op klantsuccessen, technische implementaties, verkoop en partnerships.

Humanyze helpt bedrijven met het verwerven van inzicht in de manier waarop werk wordt uitgevoerd. Hiertoe verzamelt en analyseert het informatie uit diverse bronnen, zoals social media en sensoren in de werkomgeving. Het Humanyze Elements-platform biedt operationele managers, facilitair beheerders, werkplekspecialisten en HR-professionals een helder begrip van de manier waarop teams werken en communiceren. Daarmee kunnen ze betere beslissingen nemen rond de planning en inrichting van werkruimte, de resultaten van hun huidige en eerdere initiatieven meten en een omgeving creëren waarin teams optimaal gedijen.

Kleine verbeteringen doen wonderen voor teamgeest, samenwerking en productiviteit

Uit onderzoek blijkt dat simpele aanpassingen van de inrichting van werkruimtes de productiviteit van medewerkers tot 5,3% kunnen verbeteren en de teamcohesie met meer dan 25% kunnen verbeteren. Bedrijven zijn in staat gebleken om 4,3 miljoen euro te besparen met het verbeteren van hun workflows.

Een optimale werkervaring dankzij datagestuurde besluitvorming

Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar manieren om datagestuurde beslissingen te nemen ten aanzien van het ontwerp van de werkruimte. Daarmee willen ze de best mogelijke werkomgeving inrichten voor het aantrekken en behouden van toptalent, de productiviteit een boost geven en hun personeel een optimale werkervaring bieden.

Amsterdam als Europese uitvalsbasis

“Het vestigen van ons Europese hoofdkantoor in Nederland was een geweldige keuze. We kunnen onze Europese klanten daarmee sneller en effectiever bedienen. Dit is te danken aan de forse pool van meertalige professionals in Amsterdam, de beschikbaarheid van snel en efficiënt vervoer naar alle delen van Europa en de aanwezigheid van beroepsverenigingen en innovatieleiders op het gebied van smart buildings, people analytics en property tech (proptech). Die hebben ons reeds uitgenodigd om aan de conversatie deel te nemen. Onze vestiging in Amsterdam is een belangrijke mijlpaal voor ons en positioneert ons voor snelle groei en expansie in de regio”, zegt Alexa Lightner, vice president en directeur EMEA bij Humanyze.

“Onze uitbreiding naar Europa vond op organische wijze plaats. Deze stap werd ingegeven door de behoefte om ondersteuning te bieden voor onze huidige en toekomstige klanten in deze regio. Grote Europese bedrijven worden geconfronteerd met forse uitdagingen wat betreft de behoeften van werknemers en de eisen die aan werkruimtes worden gesteld. Ze doen een beroep op ons voor oplossingen die hen blijvend aan flexibiliteit en concurrentievermogen helpen”, zegt Ben Waber, de CEO en medeoprichter van Humanyze.

De spin-off van het MIT Media Lab vierde de opening van het kantoor in Amsterdam met een paneldiscussie over het ontwerpen van werkruimtes en het bevorderen van samenwerking. Deze paneldiscussie werd georganiseerd in samenwerking met vastgoed-technologiebedrijf EDGE Technologies.

Source link

Vorig artikelServiceNow brengt security automation naar de cloud met AWS
Volgend artikelGroupe PSA kiest Dassault Systèmes voor digitale transformatie