Peter Rake wint BTG Award 2019 en zet 5Groningen extra op de kaart

0
449

Wat heb ik genoten! Dan heb ik het over het BTG Business Event ‘Digitalisering en 5G’ op 6 juni in Huis ter Duin in Noordwijk. We hadden boeiende sprekers als Focco Vijselaar (DG Bedrijfsleven en Innovatie, Ministerie van EZK), Franc Weerwind (burgemeester Almere) en Graeme Muller (NZTech). Een ronkende presentatie van oud Formule-1 coureur Robert Doornbos. En het meest inspirerende was wel de verkiezing van de BTG Award voor ICT/Telecom Manager en de Young ICT/Telecom Professionals van het Jaar.

Spannend voor de tien kandidaten in de drie categorieën, die overdag moesten pitchen voor het publiek en voor de jury. Erg leerzaam en leuk voor de paar honderd bezoekers in de zaal. Die drie doorgewinterde en enthousiaste professionals zagen, die vol vuur spraken over hun project, hun afdeling. En die zeven young professionals vol passie hoorden vertellen over de bijzondere projecten die ze voor hun werkgever succesvol hadden uitgevoerd. Stuk voor stuk indrukwekkende projecten en organisaties van hoog niveau. Digitale transformatie kwam tijdens al die presentaties echt tot leven.

Dat gold zeker bij de drie genomineerden voor de ICT/Telecom Manager van het Jaar: Ruben van den Brink van Surfnet, Arjan Kampman van Port of Amsterdam en Peter Rake van Economic Board Groningen. Zij vertelden vol vuur over het managen van een IT-afdeling vol techneuten, over het verslimmen van duwbakken in de Amsterdamse haven en het op een lijn krijgen van tientallen stakeholders bij de uitrol van een 5G Fieldlab in Groningen.

Het was spannend, maar na lang juryberaad werd Peter Rake uitgeroepen tot winnaar in de categorie ICT/Telecom Manager van het Jaar. Hij droeg zijn winst spontaan op aan alle slachtoffers van de aardbevingen in Groningen. Het juryrapport stelde over Rake: ‘Een knappe prestatie hoe Peter in staat is geweest om diverse stakeholders met verschillende belangen aan elkaar te verbinden. Hierbij kijkt hij niet alleen naar de technologie, maar juist naar de praktische oplossingen van ondernemers, die zich hierdoor verder kunnen ontwikkelen.
Zo zijn er op dit moment een aantal mooie innovaties neergezet. Peter is een ambassadeur pur sang. Niet alleen voor het 5G project maar ook voor de provincie Groningen.’

Ook bij de Young Professionals hadden we indrukwekkende winnaars. In de categorie Young ICT/Telecom Professional ‘Gebruikers’ won Djoeke Jehee, Projectmanager bij Royal Schiphol Group. Zij was (mede)verantwoordelijk voor de technologie op de nieuwe pier die op Schiphol wordt aangelegd. Bij de Young ICT/Telecom Professional ‘Leveranciers’ ging de Award naar Jaimy Nijnens, Circular Young Professional bij YSE/Philips. Hij is betrokken bij de uitrol van circulariteit met behulp van technologie als nieuw business model binnen Philips.

V.l.n.r Djoeke Jehee, Peter Rake, Jaimy Nijnens en Eric Reij.

Het was een bijzonder event waar ik met trots op terugkijk. Want alles waar BTG voor staat, kwam die dag bij elkaar.
Ons netwerk met alle ICT/Telecom professionals die BTG een warm hart toedragen, het delen van kennis, het enthousiasme en de spirit van zowel young professionals als ervaren seniors. Mooie cases en presentaties die ons verder helpen in de digitale transformatie. Of, zoals we bij BTG dan zeggen, to be continued…

Eric Reij is voorzitter van BTG

Source link

Vorig artikel‘Meer regie nodig op vestiging van datacenters in Amsterdam en Haarlemmermeer’
Volgend artikelZijn apparatuur en software nog wel te vertrouwen?