Ctac voert TomTom’s transitie naar SAP op Microsoft Azure uit

0
460

Ctac voert TomTom’s transitie naar SAP op Microsoft Azure uit

TomTom heeft Business & Cloud Integrator Ctac geselecteerd voor uitvoering van de transitie van zijn SAP platformen naar de Microsoft Azure-cloud. Deze platformen waren voorheen gehost in de private cloud van Ctac. TomTom moet kunnen omgaan met sterke fluctuaties in de vraag – iets wat veel vraagt van TomTom’s informatiesystemen. In nauwe samenwerking met TomTom en Microsoft rondde Ctac het project naar tevredenheid binnen tijd en budget af.

In de afgelopen jaren is TomTom geëvolueerd van leverancier van producten – de bekende navigatiesystemen – naar leverancier van diensten. Naast kaarten en navigatiesystemen ontwikkelt het bedrijf ook software en realtime verkeersinformatiesystemen. Het leveren van digitale informatie is dan ook een steeds belangrijker onderdeel van TomTom’s portfolio. Doordat Microsoft Azure als public-cloudplatform schaalbaarheid en elasticiteit biedt, ging de voorkeur van TomTom ernaar uit zijn SAP omgeving daarheen te migreren. Ctac werd al in de architectuurontwerpfase betrokken bij het project, heeft het project vervolgens in een aantal fases succesvol uitgevoerd en blijft de SAP applicatiebeheerder van het SAP landschap op Azure.

Jeroen Breeuwer, Director Enterprise IT bij TomTom: “Ctac is al tien jaar onze vertrouwde dienstverlener voor SAP beheer. Ze denken altijd met ons mee als het gaat om technologische innovaties, zoals S/4HANA. Vanwege onze flexibiliteit, kennis en betrouwbaarheid als partner hebben we samen deze complexe transitie zonder noemenswaardige verstoring voor de gebruikers kunnen voltooien.”

Henny Hilgerdenaar, CEO van Ctac: “Het moment dat SAP HANA-technologie beschikbaar werd vanuit de Azure public cloud, viel perfect samen met de veranderende wensen binnen TomTom. Het is goed om te horen dat TomTom ook voor dit project weer zijn vertrouwen in onze expertise heeft uitgesproken. We kijken uit naar verdere voortzetting van onze samenwerking.”

Source link

Vorig artikelCommvault benoemt Edward van der Jagt tot Sales Director Benelux
Volgend artikelFinanciële dienstverleners kwetsbaarder voor storingen door certificaten