Pivotal maakt Kubernetes eenvoudiger voor developers en operators

0
459

Pivotal maakt Kubernetes eenvoudiger voor developers en operators

Pivotal Software introduceert de alfaversie van PAS op Kubernetes. Daarnaast lanceert het bedrijf nieuwe producten gebaseerd op PAS functies die de gebruikerservaring van developers en operators aanzienlijk verbeteren.

Kubernetes wordt een steeds belangrijker onderdeel van de Cloud infrastructuur. Veel organisaties worstelen echter om Kubernetes in productie te brengen omdat het te complex is. Pivotal helpt om dit probleem op te lossen met Pivotal Container Service (PKS). Kleine operator teams kunnen hiermee een veelvoud aan Kubernetes clusters op grote schaal beheren. Bovendien kunnen developers voortaan eenvoudiger software implementeren en draaien op Kubernetes, dankzij de jarenlange expertise die Pivotal heeft met het bouwen van Cloud Foundry. De alfaversie van PAS op Kubernetes brengt de populaire ‘cf push’ ervaring naar Kubernetes. Hierdoor kunnen developers zich focussen op het coderen en via het platform automatisch de vereiste afhankelijkheden configureren die nodig zijn voor software implementatie, netwerken, monitoring en logging.

“De aankondigingen van vandaag zijn al lang in de maak en vormen de natuurlijke volgende stap in de evolutie van ons platform. We waren bij de start van het Kubo open-source project in 2017 en lanceerden vorig jaar samen met VMware Pivotal Container Service. Inmiddels wordt Pivotal Container Service gebruikt door 140 organisaties,” aldus Rob Mee, CEO van Pivotal. “Deze aankondiging is de volgende stap voor ons platform en zal organisaties helpen om zinvolle bedrijfsdoelen te behalen met Kubernetes.”

Samenvatting van de producten: 

  • Build Service: Automatiseert eenvoudig container images voor ontwikkelaars en biedt ondernemingen audit- en beveiligingscontroles, die nodig zijn om met vertrouwen op grote schaal te werken. Build Service wordt mogelijk gemaakt door het CNCF Cloud-Native Buildpacks project en is mede ontwikkeld door Pivotal.
  • RabbitMQ voor Kubernetes: Automatiseert de implementatie en beheer van RabbitMQ. Daarnaast is RabbitMQ configureerbaar en biedt het een self-service ervaring voor developers;
  • Service Mesh: Automatiseert de installatie en configuratie van Istio. Hierdoor kunnen ontwikkelaars snel en veilig apps neerzetten op productie. Daarnaast zorgt het voor veilige netwerken die bedrijven nodig hebben.
  • Spring Runtime: Het biedt uitgebreide ondersteuning voor Java-omgevingen, waaronder OpenJDK, Spring Support en Apache Tomcat.

De alfaversie van PAS voor Kubernetes en de nieuwe producten op basis van de PAS functionaliteit zullen de marktkansen van Pivotal vergroten, het verkoopproces van het bedrijf vergemakkelijken en het voor organisaties eenvoudiger maken om aan de slag te gaan met Pivotal. SANTALUCÍA, een toonaangevende Spaanse verzekeringsmaatschappij die meer dan 95 jaar geleden is opgezet, is een nieuwe Pivotal klant die gebruik maakt van Spring Runtime.

Source link

Vorig artikelSteeds meer producten en diensten vereisen simulatie, HPC en cloud
Volgend artikelNieuwe kansen voor cybercriminelen