Haal meer uit CRM/ERP met VoIP

0
572

Bespaar kosten, vergroot je output en verkrijg inzicht

Rond 1900 werd de telefoon voor het eerst ingezet voor telefonische verkoop. In industrieën als staal en in de financiële sector ontdekte men het middel voor het leggen van contacten met bestaande en nieuwe klanten. Pas in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw waren verschillende technologieën – telefonie, computers, databases, software – rijp om de telefoon grootschalig in te zetten als verkoopkanaal, zowel B2B als B2C. Maar aan innovaties voor het verhogen van de werkprestaties kleven soms ook nadelen, die processen weer kunnen vertragen. Gelukkig staat de techniek niet stil en kan zij barrières doorbreken. Hier gaat deze blog op in en presenteert de mogelijkheden die VoIP biedt in combinatie met CRM/ERP om je output te vergroten, calls te loggen, performance te monitoren en live te coachen.

CRM/ERP-koppelingen & mogelijkheden

De API zorgt ervoor dat het VoIP-systeem communiceert met ruim 300 CRM/ERP-pakketten, waaronder Salesforce en SAP anywhere. Dit systeem, in combinatie met Aircall, neemt alle telefoongesprekken op – thuis, onderweg of op kantoor – en worden automatisch gelogd en bewaard in het CRM/ERP-pakket.

Haal meer uit CRM/ERP met VoIP

Klantenservice ontvangt pop-up met contactgeschiedenis
De Zendesk-licentie koppelt een uniek IP-adres aan de ID van de beller voor een optimale, cloudgebaseerde klantenservice. Dankzij de koppeling met het CRM/ERP-systeem, toont het scherm automatisch een pop-up met gegevens van de klant en verwijst door naar de volledige contactgeschiedenis van eerdere telefoontjes, e-mails, chatsessies en andere kanalen. De link met een pakket als Exact Online biedt ook de mogelijkheid om direct inzage te hebben in de betaalhistorie van de klant. Uiteraard zijn de gekoppelde pakketten gecertificeerd.

Van retailketen tot advocatenkantoor
Bedrijven die reeds met deze systemen werken, zijn bekende namen in de automotive industrie en diverse winkelketens die in heel Nederland actief zijn. Maar ook high-end dienstverleners als advocatenkantoren maken gebruik van deze diensten. De telefoongesprekken van advocaten worden automatisch geregistreerd en gekoppeld aan de klant en het uurtarief. Dus zowel voor klantcontactcentra waar klanten op verschillende manieren contact mee kunnen opnemen als voor individuele professionals die klantcontacten telefonisch afhandelen is de CRM/ERP-koppeling met VoIP een uitkomst.

Source link

Source link

Vorig artikelMachine Learning Chip Market 2020 – 2027: Emerging Trends, Growth Opportunties, Technological Innovations and Business Development Strategies By Google Inc., Intel Corporation, AMD (Advanced Micro Devices), NVIDIA, Baidu, Bitmain Technologies, Qualcomm, A
Volgend artikelWireless Charging Market 2020 – 2027: Emerging Trends, Revenue, Growth Opportunities and Business Development Strategies By Qualcomm Incorporated, Texas Instruments Inc., Samsung Electronics Co. Ltd., Integrated Device Technology Inc., Powermat Technologi