Nieuwe kwetsbaarheid in processoren ontdekt

0
238
Nieuwe kwetsbaarheid in processoren ontdekt

Onderzoekers van Bitdefender hebben een kwetsbaarheid in Intel processoren gevonden waardoor gevoelige informatie uit systemen gestolen kan worden. Het nieuwe SWAPGS lek is verglijkbaar is met eerder ontdekte Spectre & Meltdown. SWAPGS is een instructie die voorspelt welke data gebruikt gaat worden, waardoor er meer performance uit een processor gehaald kan worden.  Juist in deze instructie zit een kwetsbaarheid welke een aanvaller kan gebruiken om gevoelige gegevens uit het geheugen te lezen.

Waar de onderzoekers van Bitdefender alleen over een kwetsbaarheid in Intel processoren spreken, hebben onderzoekers van RedHat het over een kwetsbaarheid in Intel en AMD processoren.

Het lek is aan Microsoft gemeld die 9 juli patches beschikbaar heeft gesteld en 6 augustus de details rondom de kwetsbaarheid bekend heeft gemaakt. Het advies is om niet-gepatchte systemen zo snel mogelijk te updaten.

Source link

Vorig artikelMicrosoft waarschuwt voor twee kritieke kwetsbaarheden
Volgend artikelNederlandse Politie waarschuwt voor toename CEO-fraude tijdens vakantieperiode.