Op 13 april mogen de leden van ISPConnect voor of tegen Dutch Cloud Community stemmen

0
347
Blog van Simon Besteman

Het is zover. De fusie tussen ISPConnect en DHPA is bijna rond. We zijn op het punt aangekomen dat we de Algemene Ledenvergadering bijeenroepen om de leden te vragen in te stemmen met de akte van fusie.

Waarom heeft het allemaal zo lang geduurd? Het is een redelijk ingewikkeld juridisch proces om een vereniging (ISPConnect) en een stichting (DHPA) samen te brengen in één nieuwe entiteit. En we wilden dat die nieuwe entiteit een vereniging zou worden.

De eerste stap die we hebben moeten nemen was om van de stichting DHPA een vereniging te maken. Dat gaat niet zomaar, daar moet de rechter commissaris goedkeuring aan geven. Die kijkt bijvoorbeeld of het doel van de vereniging wel past bij de oorspronkelijke doelstelling van de stichting. In ons geval was dat niet heel spannend, maar  je kunt je voorstellen dat je anders via deze weg gelden die bestemd waren voor een goed doel zou kunnen wegsluizen om er dure dingen voor de bestuurders van de stichting mee te kopen.

Rechtbanken gaan op hun eigen tempo. Dit traject is in september ingezet, in januari hadden we groen licht. Op naar de volgende stap!

Eindelijk de volgende stap

Toen we de statuten van Dutch Cloud Community rond hadden moesten een fusievoorstel deponeren, een advertentie plaatsen in de een landelijk dagblad, en vervolgens een maand wachten. In die maand mocht iedereen die daar aanleiding toe had bezwaar maken tegen de voorgenomen fusie. Ik stel u gerust: niemand heeft zich bij de notaris gemeld met een claim of een lijk dat nog uit een kast kwam rollen. Die maand is nu voorbij. De akte van fusie is gedeponeerd. Nu kunnen beide verenigingen in een ledenvergadering officieel instemmen (of niet natuurlijk) met de fusie. Als de leden van beide verenigingen akkoord gaan kunnen DHPA en ISPConnect formeel opgaan in Dutch Cloud Community. Met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021.

Aanmelden voor deelname aan de ISPConnect Algemene Vergadering
op 13 april, kan via deze link.

Operationeel is dat al het geval. U leest nu de nieuwsbrief van Dutch Cloud Community, niet die van DHPA of ISPConnect. Onze administraties zijn bij elkaar gebracht, de netwerkbijeenkomst van 10 dagen geleden was een gezamenlijke bijeenkomst, onze evenementenkalender is DCC geworden, social media platforms zijn gemigreerd, de nieuwe website is klaar om live te gaan. Operationeel zijn we inmiddels al één organisatie.

Je kunt via email stemmen. Doe het als je niet kunt komen

Belangrijk voor de leden: indien het jullie niet lukt om aanwezig te zijn bij de call (jullie hebben allemaal een uitnodiging gekregen, niet leden natuurlijk niet), stuur dan een mailtje naar simon@ispconnect.nl met daarin je stem, voor of tegen de akte van fusie (die heb je samen met de uitnodiging ontvangen).

Niet alleen is het belangrijk dat je je stem laat horen in deze hele grote stap in het leven van de branchevereniging. Wij willen natuurlijk dat iedereen zich uit kan spreken. Maar statutair moeten we ook een quorum van 50% plus één van de leden vertegenwoordig of aanwezig hebben om te mogen stemmen. Als we dat quorum niet halen moet er een tweede ALV georganiseerd worden. Niet het einde van de wereld, maar dat vertraagt het proces weer met minimaal twee weken (de tijd die we in acht moeten nemen voordat we de tweede ALV mogen organiseren)

Dus nogmaals het verzoek: als je er niet bij kunt zijn: laat Simon je voorkeur weten zodat hij tijdens de ALV jouw stem mee kan laten tellen.

Aanmelden voor deelname aan de ISPConnect Algemene Vergadering
op 13 april, kan via deze link.

– Advertisement –

Source link

Vorig artikelIWM uses StorCycle to free capacity for all-flash SAN upgrade
Volgend artikelIntel to Spend $20 Billion on 2 New Chip Factories in Arizona.