maincubes verwerft DTCP als strategische partner en investeerder

0
206
maincubes verwerft DTCP als strategische partner en investeerder

Dit bericht verscheen eerder bij maincubes

maincubes, een operator van datacenters en gevestigd in Frankfurt am Main, verwerft met DTCP een nieuwe strategische partner en gespecialiseerde investeerder in digitale infrastructuur. DTCP neemt aandelen in maincubes over van de vorige grootaandeelhouder Art-Invest Real Estate. In de nieuwe investeerdersstructuur hebben beide aandeelhouders samen een evenredig belang in maincubes.

In deze vorm zal maincubes zijn duurzame groei verder aanjagen om zodoende een van Europa’s belangrijkste datacenteroperators te worden. Hiervoor willen de twee aandeelhouders de komende jaren meer dan een miljard euro investeren in de groei van maincubes.

maincubes is opgericht in 2012 en onderhoudt datacenters in de internetbolwerken Frankfurt en Amsterdam. Andere locaties zijn momenteel in aanbouw of in planning. De focus ligt op de verdere uitbreiding van de locatie Frankfurt en het opbouwen van de groeimarkt Berlijn. Tot de klanten van maincubes behoren zowel de publieke sector als nationale en internationale bedrijven en dienstverleners die veel waarde hechten aan een duurzame, storingsvrije infrastructuur met een hoge performance.

Met DTCP verwerft maincubes een investeerder die de digitale transformatie in Europa aandrijft met investeringen in de digitale infrastructuur – vooral op het gebied van datacenters, glasvezelnetwerken en telecommasten. Als joint venture tussen DTCP en Art-Invest Real Estate profiteert maincubes van de expertise van de investeerders op het gebied van digitale infrastructuur en vastgoedontwikkeling.

“Met groot genoegen heten wij met DTCP een partner welkom die perfect aansluit bij de waarden van maincubes en van onze jarenlange investeerder Art-Invest Real Estate,” aldus Oliver Menzel, CEO en oprichter van maincubes. “Datacenters ῾made in Germany᾽ te laten uitgroeien tot een duurzame Europese succesverhaal is onze topprioriteit. Als ervaren investeerder in digitale infrastructuur kan DTCP ons doelgericht helpen bij de verdere ontwikkeling van de bedrijfsstructuur en organisatie en bij de duurzame financiering en kapitaalverwerving voor onze groeiplannen”

Waldemar Maurer, partner bij DTCP, zegt: “Wij verheugen ons erop om Oliver en zijn team te ondersteunen met onze operationele expertise en om samen te werken met Art-Invest als ervaren vastgoedinvesteerder en -ontwikkelaarDe Europese datacentermarkt wordt momenteel gedomineerd door aanbieders uit de VS en Azië en wij zien een groot potentieel voor maincubes om uit te groeien tot de belangrijkste Europese datacenteroperator.”

Vicente Vento, oprichter en CEO van DTCP, voegt hieraan toe: “Wij denken dat de vraag naar computer- en opslagcapaciteit zal blijven toenemen, en dat zowel particuliere als publieke klanten zullen blijven overstappen op modernere, kostenefficiëntere en flexibelere systemen. Dit maakt maincubes tot een ideale toevoeging voor ons onlangs gelanceerde Digital Infrastructure Vehicle.”

Dr. Markus Wiedenmann, CEO bij Art-Invest Real Estate: “Wij zijn zeer verheugd dat wij met DTCP een ideale partner konden verwerven voor de verdere groei van maincubes. Met zijn focus op digitale infrastructuur en met zijn sterke kapitaalpositie maakt DTCP de gezamenlijke verdere ontwikkeling van het bedrijf tot een toonaangevende Europese datacenteroperator mogelijk.”

Over DTCP (Digital Transformation Capital Partners)

DTCP is een onafhankelijk investeringsmaatschappij dat zich richt op digitale transformatie. DTCP Infra investeert in glasvezelnetwerken, telecomtorens en datacenters. DTCP Growth investeert in toonaangevende cloudgebaseerde enterprise-applicatiesoftwarebedrijven.

De drijvende kracht achter de strategieën van het bedrijf is de overtuiging dat de convergentie van netwerken, apparaten en het internet meer welvaart creëert, huidige bedrijfsmodellen uitdaagten meer innovatie ontketent dan enige andere kracht in de geschiedenis van de technologie.

DTCP en haar dochterondernemingen hebben kantoren in Hamburg, Londen, Luxemburg, San Francisco, Seoel en Tel Aviv. Voor meer informatie over DTCP kunt u terecht op www.dtcp.capital

Over Art-Invest Real Estate

Art-Invest Real Estate is een op de lange termijn gerichte investeerder, vermogensbeheerder en projectontwikkelaar van vastgoed op sterke locaties met goede financiële vooruitzichten. De focus ligt op de grootstedelijke regio’s in Duitsland, Oostenrijk en Groot-Brittannië. Art-Invest Real Estate volgt een ‘Manage to Core’ beleggingsstrategie met institutionele beleggers, speciale joint venture partners en eigen kapitaal. De beleggingen bestrijken het hele risico-rendementspectrum op het gebied van kantoren, detailhandel in stedelijke centra, hotels, woningen en datacenters. In totaal beheert Art-Invest Real Estate momenteel een vastgoedvermogen van meer dan 8 miljard euro. Voor meer informatie www.art-invest.de/

Dit bericht verscheen eerder bij maincubes

Vorig artikelSecurity Think Tank: Effective DevSecOps requires collaboration
Volgend artikelPodcast: Storage the key bottleneck for AI processing