Datacenter Dinsdag – 14 maart 2023

0
636
Datacenter Dinsdag 14 maart 2023

Aanmelden voor de Datacenter Dinsdag van 14 maart 2023 kan hier.

Datacenter Dinsdag 14 maart 2023

Na de geslaagde eerste Datacenter Dinsdag gaan we de reeks vervolgen op 14 maart 2023 in Hoofddorp van 15:00 tot 18:00 uur. Deze dinsdag behandelen we de volgende onderwerpen:

15:00 – Inloop & welkomstwoord

15:15 – Het moderne datacenter: de toenemende vraag naar hybride- en multi cloudoplossingen – Maurits van der Zouw – Sr. Commercieel Product Manager Eurofiber Group

15:40 – Earth Aware IT – Jeroen Burks, CEO van Blockheating

16:00 – Wat betekent de EU NIS2 Richtlijn voor de datacenter industrie? – Fred Streefland, CEO van Secior

Tijdens en na de sessies krijgt u alle gelegenheid om uw vragen te stellen. Na afloop kunt u ook even napraten met een hapje en een drankje tot 18:00 uur.

Achtergrond

De rol en verantwoordelijkheid van datacenters is aan het veranderen. Er wordt vanuit de eigen branche, maar ook breder vanuit de samenleving, nog kritischer gekeken naar de rol van datacenters en de toegevoegde waarde die we bieden. Tegelijkertijd worden er hogere eisen gesteld aan onderwerpen als duurzaamheid, veiligheid en het door ontwikkelen van de dienstverlening op basis van de nieuwste technologieën en trends. Er valt veel te kiezen, waarbij de complexiteit voor organisaties alleen maar toeneemt. De vraag vanuit de markt naar totale cloud ontzorging neemt hiermee toe en biedt daarmee nieuwe kansen voor de traditionele datacenter dienstverleners.

Eurofiber: De totaaloplossing voor uw IT-infrastructuur

Eurofiber Cloud Infra levert complete IT-infrastructuur oplossingen voor ondernemingen, overheden en non-profit organisaties. Wij bieden:

  • zes Tier III-neutrale datacenters
  • een software gedefinieerd datacenternetwerk dat meer dan 80 datacenters in Nederland, België en Duitsland met elkaar verbindt
  • een private cloud oplossing, een veilige virtuele datacenteromgeving, gebaseerd op een hoogwaardige schaalbare infrastructuur
  • een hybride cloud platform
  • connectiviteit van darkfiber tot en met internet en meer.

Kortom, één partij die alle infrastructuur naadloos op elkaar aan laat sluiten waarbij de veiligheid en betrouwbaarheid gegarandeerd zijn. Een betrouwbare partner voor strategie, design, inrichting en beheer van complexe hybride en multicloud oplossingen.

Blockheating: Recycling datacenter energy

Blockheating zet zich in voor Earth Aware IT, om zo de ecologische impact van IT te minimaliseren. Dit doen wij onder andere door refurbished hardware, warmte hergebruik en watergekoelde servers.

In de talk gaan we in op de factoren die van invloed zijn op de duurzaamheid van een IT-omgeving, hoe dit geoptimaliseerd kan worden en welke veranderingen kunnen op korte termijn worden doorgevoerd.

Secior: Cybersecurity voor kritieke infrastructuren

Secior assisteert organisaties met het vinden, repareren en managen van digitale risico’s. De services sluiten naadloos aan op de NIS2 Directive, die als doel heeft de cyberweerbaarheid van kritieke infrastructuur in Europa te verbeteren.

In deze sessie wordt kort uitgelegd wat de nieuwe Europese NIS2 Richtlijn is en hoe deze van invloed is op datacenters. De spreker van Secior zal de NIS2 minimale cybersecurity eisen bespreken en de NIS2 GAP analyse toelichten.

Aangezien ieder datacenter te maken krijgt met de NIS2 Richtlijn, welke op 16 januari 2023 door alle EU landen is aangenomen, is dit een sessie die je niet wilt missen!

Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website van Cloudsuppliers, graag tot snel bij Datacenter Dinsdag op 14 maart!

Vorig artikel7 Kubernetes Dashboards to Consider
Volgend artikelData protection for SaaS-based apps is a work in progress