Technology Trading Partners brengt ITAD en Refurbished-hardwarediensten naar Nederland

0
209
Technology Trading Partners (TTP) heeft een nieuwe vestiging in Rotterdam

Nieuw kantoor voorziet Europese markten van kwaliteitsdienstverlening en vergroot de mogelijkheden binnen de internationale hardware-waardeketen

ROTTERDAM, 16 maart 2023Technology Trading Partners (TTP) heeft een nieuwe vestiging in Rotterdam geopend om de dienstverlening en handel rond refurbished hardware tussen Europa en de VS te faciliteren. De locatie bij de grootste zeehaven van Europa in Nederland is de volgende stap die TPP zet in het bieden van een optimale klantervaring rond ITAD, refurbished ICT-hardware van hoge kwaliteit en professionele dienstverlening op het continent. Het is het doel van TTP dat klanten hun eerdere investeringen in ICT-hardware zoveel mogelijk terugverdienen. Zij kunnen deze inkomsten uit de wederverkoop van gebruikte ICT-middelen en oudere hardware opnieuw investeren in hun infrastructuur en daarmee het optimale halen uit hun beperkte ICT-budgetten.

Gebruikte hardware vertegenwoordigt waarde

Overal ter wereld hebben organisaties te maken met uitdagingen bij het vinden van betaalbare hardware die aansluit op hun behoeften. Door fluctuerende prijzen en verschuivende drempels in de wereldwijde voorraadketen is toegang tot betrouwbare service providers die de juiste apparaten kunnen leveren, op tijd en voor de juiste prijs, alleen maar belangrijker geworden. Technology Trading Partners biedt klanten ICT-producten van hoge kwaliteit, met betrouwbare dienstverlening en ondersteuning voor ieder project en op ieder moment.

Meer behoefte aan verantwoorde afvoer van hardware

Professionele diensten rond het afvoer en hergebruik van apparaten en de maximalisatie van de levensduur staan volop in de schijnwerpers. Het gaat hierbij onder meer om allerlei soorten hardware, van smartphones en laptops tot grootzakelijke ICT-apparatuur die in ieder datacenter staat. Apparaten die echt aan het einde van hun levensduur zijn, dienen op een milieuvriendelijke manier worden afgevoerd, in lijn met steeds strengere regels rond databeveiliging, hergebruik van kritieke grondstoffen en verantwoorde afvalverwerking.

Sarah Hanepen aangesteld als lead voor Europa

Het nieuwe team in Rotterdam wordt aangestuurd door Sarah Hanepen vanuit haar functie als Director of Sales EMEA. Zij brengt meer dan tien jaar aan gespecialiseerde ervaring mee in de resalemarkt op het gebied van refurbished ICT-apparatuur. “Onze kennis en meer dan 30 jaar ervaring in deze branche zorgt ervoor dat we de beste diensten kunnen leveren en grote marges kunnen teruggeven aan onze klanten”, zegt Sarah. “Het verplaatsen en verkopen van overbodige apparatuur kan een eenvoudig en snel proces zijn als er wordt gewerkt met een organisatie die de markt voor gebruikte hardware echt weet te doorgronden, inclusief de logistiek. Zulke partners bieden veel kennis en ervaring waar ieder bedrijf van profiteert.”

Value-added dienstverlening

“Bij het upgraden, downgraden of een migratie naar de cloud, of puur het doorverkopen van overbodige ICT- en telecomapparatuur komen steeds meer bedrijven erachter dat het maximaliseren van de restwaarde van gebruikte hardware een zeer belangrijk element wordt”, zegt Sarah. “Dat geldt voor zowel het budget als voor het milieu. Onze value-added diensten richten zich op het terugverdienen van investeringen gedaan in het verleden. Dit door ongeschikte technologische middelen van de hand te doen en deze inkomsten aan te wenden voor de koop van oplossingen die nodig zijn voor groei en uitbreiding. De uitbreiding naar de Europese markt via het nieuwe kantoor in Nederland stelt TTP in staat om oplossingen overal ter wereld af te nemen en te leveren, waardoor er toegang ontstaat tot nieuwe markten voor gebruikte apparatuur.”

Vorig artikelGitHub Offers OSPO Resources for Organizations
Volgend artikelPyTorch 2.0 Focuses on Performance