Geen compliance zonder awareness

0
86
Geen compliance zonder awareness

Dit bericht verscheen eerder op BIT

In de snel evoluerende wereld van informatietechnologie is het essentieel om proactieve maatregelen te nemen om de beveiliging van gegevens te waarborgen. Helaas kunnen datalekken zich toch voordoen, en is het belangrijk voor bedrijven om snel en doeltreffend te reageren wanneer ze geconfronteerd worden met een dergelijke situatie. In dit blog bespreken we beknopt wat je moet doen bij een datalek. Daarnaast delen we praktische tips om de bescherming van persoonsgegevens te verbeteren en de risico’s te minimaliseren.
Stap 1: Creëer overzicht en begrijp de aard van het incident
Bij een data-incident is het van groot belang om snel een duidelijk overzicht te krijgen van wat er precies is gebeurd. Identificeer welke systemen of applicaties zijn getroffen en welke gegevens mogelijk zijn aangetast. Begrijp de aard van het incident, of het nu gaat om een cyberaanval, een technisch falen of een menselijke fout. Dit inzicht vormt de basis voor het nemen van gerichte maatregelen.
Stap 2: Neem directe maatregelen om verdere schade te voorkomen
Zodra je een data-incident hebt gedetecteerd, is het cruciaal om onmiddellijk actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen. Isoleren of uitschakelen van getroffen systemen, het blokkeren van ongeautoriseerde toegangspunten en het…

Dit bericht verscheen eerder op BIT

Vorig artikelGenerally Available: Kubernetes marketplace
Volgend artikelGenerative AI: Automating storage and backup management