Switch Datacenters versterkt managementteam voor continuïteit in sterke bedrijfsgroei

0
91
Switch Datacenters versterkt managementteam voor continuïteit in sterke bedrijfsgroei

Amsterdam, 31 augustus 2023 – Switch Datacenters, de toonaangevende duurzame wholesale and build-to-suit data center operator in Amsterdam, heeft twee nieuwe senior managementbenoemingen aangekondigd om haar snelle groei te ondersteunen.

Pieter Duijves, voormalig EMEA Senior Director of Operations bij een wereldwijde concurrent van Switch, waar hij verantwoordelijk was voor het beheer van meer dan 20 Europese datacenters, zal de nieuw gecreëerde rol van COO, Chief Operating Officer, bij Switch Datacenters op zich nemen.  Met zijn jarenlange ervaring gaat Pieter Switch Datacenters leiding geven aan Switch Datacenters operationele teams en processen.

Geurt Woudenberg, die sinds maart 2019 al aan boord is, wordt Chief Construction & Engineering Officer. Hij zal zich richten op het ontwerp, de bouw en het technische aspect van de datacenter-infrastructuur voor Switch Datacenters op huidige en toekomstige locaties.

“Met de geplande opening eind dit jaar van AMS4, met een capaciteit van 15-18MW in het Science Park Zuid-gebied in Amsterdam en een internationaal voorbeeld van hoe je zeer duurzame datacenters kan bouwen, betreden we een nieuwe fase in onze 13-jarige geschiedenis waarin we hoogwaardige datacenters ontwikkelen en beheren in Amsterdam”, zegt Edgar van Essen, Managing Director van Switch Datacenters. “We hebben met succes al het merendeel van de capaciteit in onze datacenters verhuurd aan snelgroeiende, toonaangevende klanten, die allemaal professionele diensten en ondersteuning vereisen vanuit onze technologisch geavanceerde en duurzame faciliteiten. Tegelijkertijd ontwikkelt Switch nieuwe locaties en verbetert bestaande locaties om nog meer te voldoen aan de veranderende behoeften van klanten die nu bijvoorbeeld AI-toepassingen en high power density oplossingen vereisen”, voegt Edgar toe. “door de sterke groei van het bedrijf en de continue focus op verbetering en verandering hebben we de noodzaak ingezien om het leiderschapsteam te versterken met de meest ervaren mensen in de markt. Met hun vaardigheden, kennis en professionaliteit garanderen zij de meest betrouwbare bedrijfsvoering, dit alles samen met een duurzaam, betrouwbaar, snel en modulaire bouw en ontwerp.”

“Ik ben verheugd om me bij Switch Datacenters aan te sluiten en ik ben echt onder de indruk van hun capaciteiten, visie, inzet, lopende projecten en voortdurende streven naar duurzame innovatie in datacenters”, merkt Pieter Duijves op. “De kans kwam precies op het juiste moment voor mij en ik kijk ernaar uit om mijn 15 jaar ervaring in operationeel datacenterbeheer in te brengen en het bedrijf te helpen sturen naar nog snellere groei in de komende jaren.”

“Switch Datacenters is de afgelopen vijf jaar aanzienlijk gegroeid”, zegt Gregor Snip, CEO en medeoprichter van Switch Datacenters, “en we ontwikkelen momenteel een duurzame portefeuille met meer dan 200 MW aan nieuwe capaciteit rond om Amsterdam om te voldoen aan de groeiende behoeften van onze vele klanten in groeigebieden zoals AI / High Performance computing, en het bouwen van veilige nationale zones voor bijvoorbeeld wereldwijde cloudbedrijven.”

“De voortdurende groei van het datagebruik en behoefte aan datacenters wordt simpelweg gedreven door de snelgroeiende IT-industrie. Alle mensen en bedrijven in Nederland dragen bij aan deze groei door steeds grotere hoeveelheden data en cloudgebaseerde IT-services te consumeren en met het gebruik van AI zal deze vraag alleen maar sterker toenemen. Het is onze taak als datacenter colocatiepartij waar al deze IT-bedrijven veilige serverruimte huren, om uiterst efficiënte datacenters te bouwen voor deze bedrijven, die de laagste CO2-voetafdruk zullen hebben en weinig natuurlijke hulpbronnen, land en groene stroom zullen verbruiken, en ook zoveel mogelijk gegenereerde groene warmte zullen terug leveren aan onze lokale samenleving als bijdrage aan de nationale Nederlandse energietransitie-strategie van fossiel naar groen. Switch Datacenters is een van de weinige nog 100% lokale datacenter-spelers die geloven in én begrip hebben voor de lokale Nederlandse politieke agenda, technische innovatie en maatschappelijke behoeften. Dat maakt ons uniek in het datacenter-landschap en is een andere belangrijke reden voor groei,” aldus Gregor Snip.

Over Switch Datacenters
Switch Datacenters is een Nederlands particulier datacenterbedrijf en ontwikkelaar, opgericht in 2010 door Gregor Snip en zijn broer, oorspronkelijk als hun eigen privé-datacenter voor hun succesvolle hostingbedrijf. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf groeide later uit tot een volwaardige commerciële datacenterexploitant en voegde verschillende nieuwe locaties toe aan haar portfolio, en heeft momenteel haar focus op het bouwen en exploiteren van wholesale datacenters voor grote wereldwijde klanten, evenals het leveren van op maat gemaakte datacenterdiensten en heeft meerdere operationele datacenters in en om Amsterdam met zowel Nederlandse als buitenlandse IT-klanten. Switch Datacenters is een ambitieuze Nederlandse uitdager binnen de Amsterdamse datacentersector en groeit in een zeer snel tempo door toonaangevende en wereldwijd bekende spelers in de industrie toe te voegen als zakelijke partners en klanten, met een voortdurende focus op nieuwe innovatieve en vooral duurzame site-ontwikkeling.

www.switchdatacenters.com
sales@switchdatacenters.com

Pieter Duijves – Chief Operations Officer
Pieter brengt een uitgebreide internationale ervaring van meer dan 30 jaar in de IT-industrie en meer dan 15 jaar specifiek in de datacenterindustrie met zich mee. Hij bekleedde senior leiderschapsposities op pan-Europees niveau bij AT&T, Global Crossing, HPE en NTT. Onder andere leidde hij de professionalisering van datacenteroperaties voor grote (> 300 MW) organisaties met veeleisende hyperscale klanten, waarbij hij zorgde voor een consistente klantbeleving over meer dan 20 locaties. Hij was ook een pionier in duurzame innovatie en ontwikkelde de eerste energiehergebruikconcepten voor kassenbouwers in een voormalig bedrijf dat hij oprichtte. Pieter trad op 1 augustus 2023 in dienst bij Switch Datacenters als COO. Hij zal Switch Datacenters ondersteunen bij het uitbreiden van de groei van de organisatie. Hij zal de datacenteroperaties naar een hoger niveau tillen en de grote internationale klanten van Switch Datacenters bedienen.

Geurt Woudenberg – Chief Construction & Engineering Officer
Geurt is verantwoordelijk voor het technische ontwerp en de daadwerkelijke bouw van onze datacenters. Hij heeft meer dan 20 jaar zeer relevante ervaring in senior datacenterfuncties in zowel de bouw- als de adviesbranche bij gerenommeerde bedrijven zoals HPE, Imtech en Volker Wessels Telecom. In zijn vorige functies heeft Geurt al meer dan vijftig hoogwaardige datacenters in heel Europa gebouwd en ontworpen, werkend voor wereldwijd toonaangevende merken en overheidsinstellingen. Geurt trad in maart 2019 in dienst bij Switch Datacenters en leidt de vele groei- en uitbreidingsprojecten binnen de locaties van Switch Datacenters.

Edgar van Essen – Managing Director/Partner
Edgar heeft een lange staat van dienst in internationaal leiderschap bij digitale IT-infrastructuurbedrijven in heel EMEA. Gedurende zijn carrière stond hij altijd voorop in technologische innovatie en het uitdagen van klassieke bedrijfsmodellen. Gedreven door nieuwsgierigheid, klantbehoeften en met een scherp oog voor strategische maatschappelijke veranderingen, stimuleert hij verandering en structurele groei met een langdurige positieve impact voor alle belanghebbenden.

Gregor Snip – CEO
Gregor is een veteraan in de IT en CEO / medeoprichter van Switch Datacenters. Voordat hij 13 jaar geleden Switch Datacenters oprichtte, was Gregor oprichter en CEO van meerdere bedrijven, waaronder een groot hostingbedrijf. Hij brengt een lange en solide staat van dienst in datacenter-siteoperaties, innovatie en ontwikkeling met zich mee en is gepassioneerd over IT, technologieën en ontwerp.

Vorig artikelGenerally Available: Azure Monitor VM Insights using Azure Monitor Agent
Volgend artikelSatlas Maps Renewable Energy Projects Around the World