SAP introduceert nieuwe versie SAP HANA voor verdere versoepeling beslissingsprocessen

0
458

SAP introduceert nieuwe versie SAP HANA voor verdere versoepeling beslissingsprocessen

Update biedt functionaliteiten voor machine learning, verbeterde cloudsupport en prestatieverbeteringen

SAP brengt een grote update uit voor zijn SAP HANA in-memorydatabase. De nieuwe versie biedt onder andere een verbeterde cloudondersteuning, intelligente aanbevelingen voor efficiënt databasebeheer, prestatieverbeteringen en nieuwe mogelijkheden voor machine learning (ML).

SAP HANA is een in-memorydatabase die de flexibiliteit van de cloud naar iedere omgeving brengt, ongeacht of het gaat om een hybride, on-premise of cloudomgeving. De oplossing bundelt databronnen in één database, waarmee gebruikers de toegang tot en het inzicht in gegevens kunnen verbeteren. Daarnaast biedt SAP HANA nu ook end-to-end beheer voor dataprivacy.

Verbeteringen in de update

De belangrijkste verbeteringen in de update zijn:

  • Flexibelere inzetbaarheid: SAP HANA kan kosteneffectief worden geschaald en biedt gebruikers de flexibiliteit om data en applicaties te hosten in multicloud-, hybride en on-premise omgevingen.
  • Prestatieverbeteringen: Dankzij meer werkgeheugen presteert de in-memorydatabase nog beter. Het gebruik van Intel Optane DC Persistent Memory-modules – die specifiek voor datacentrische workloads zijn ontwikkeld – verkort laadtijden met wel 400 procent.
  • Lagere Total Cost of Ownership (TCO): Dankzij de nieuwe SAP HANA-native storage-extensie en ondersteuning voor de nieuwe Intel Optane DC Persistent Memory-modules kunnen gebruikers data toewijzen aan specifieke soorten opslagmedia, ook wel data-tiering genoemd. Dit verlaagt de TCO van SAP HANA.
  • Lagere eisen aan hardware: Dankzij de Intel Optane DC Persistent Memory-modules kunnen meer virtuele machines op één enkel systeem draaien. Daardoor zijn minder grote hardware-investeringen nodig.
  • Intelligentie: De ingebouwde intelligentie in SAP HANA verwerkt analytische en transactionele workloads in realtime voor alle soorten data. Zo zijn nieuwe ML-API’s beschikbaar voor de ontwikkelomgevingen Python en R. Deze API’s geven datascientists vanuit hun vertrouwde omgeving toegang tot data die in HANA zijn opgeslagen en tot de in-database ML-functionaliteiten. Ook krijgen databasebeheerders intelligente aanbevelingen aangereikt voor onder meer SQL-optimalisatie en data-tiering.

SAP HANA, express edition

SAP stelt SAP HANA, express edition gratis beschikbaar voor ontwikkelaars. Deze functierijke versie van SAP HANA geeft ontwikkelaars gratis toegang tot 32 GB aan in-memoryopslagruimte op hun laptop, pc of in de cloud. SAP wil hiermee innovatie ondersteunen. Nieuw is de mogelijkheid deze in-memorycapaciteit direct via de AWS Marketplace uit te breiden tot 64GB, 128GB of 256GB.

Source link

Vorig artikelWatchGuard introduceert cloudplatform voor MSP’s
Volgend artikelArbeidsmarktonderzoek datacenters: forse groei, maar ook flinke knelpunten