OpenStack lanceert nieuwste release open source cloud infrastructure software

0
434

OpenStack lanceert nieuwste release open source cloud infrastructure software

De OpenStack community heeft vandaag met ‘Stein’ de 19e versie gelanceerd van ‘s werelds meest gebruikte open source cloud infrastructure software. Deze software is de basis van meer dan 75 public cloud data centers en duizenden private clouds. OpenStack is het infrastructuur platform dat zeer geschikt is voor de implementatie van bare metal, VM’s, GPU’s en containers.

De drie highlights van de vele verbeteringen in Stein zijn:

  1. Versterking van de functionaliteit van containers
  2. Upgrades van netwerktechnologie ter ondersteuning van gebruik van 5G, edge computing en NFV
  3. Verbeteringen op het gebied van resource management en tracking.

“OpenStack is een krachtig platform geworden waarmee Kubernetes gemanaged kunnen worden in zowel private als multi-cloud omgevingen”, zegt Jonathan Bryce, executive director van de OpenStack Foundation. “Met de nieuwe versie Stein beschikken operators over nieuwe functionaliteiten voor bare metal management en networking, voor de verwerking van high-performance workloads met GPU’s en over nieuwe functionaliteiten voor NFV-implementaties. De release van Stein is te danken aan het harde werk van de OpenStack community die continu werkt aan open infrastructure services die actuele, dringende problemen voor operators en gebruikers oplossen.

Source link

Vorig artikelSecurity-voordelen van migratie naar cloud nog altijd onderschat
Volgend artikelHet Data Literacy Project benoemt adviesraad voor de transitie naar een meer datavaardige samenleving