Gartner voorspelt: ‘Wereldwijde IT-uitgaven groeien in 2019 met 1,1 procent’

0
479

Gartner voorspelt: ‘Wereldwijde IT-uitgaven groeien in 2019 met 1,1 procent’

De wereldwijde IT-uitgaven zullen naar verwachting 3,79 biljoen dollar bedragen in 2019, een stijging van 1,1 procent ten opzichte van 2018, volgens de laatste voorspelling van Gartner.

Het datacenter hardware segment daarentegen zal in 2019 een daling te zien geven van 2,8 procent. Dit is voornamelijk te wijten aan de verwachte lagere gemiddelde verkoopprijzen (ASP’s) in de servermarkt als gevolg van aanpassingen in het patroon van de verwachte componentkosten.

De verschuiving van de IT-uitgaven van traditionele (niet-cloud) aanbiedingen naar nieuwe, cloud-gebaseerde alternatieven blijft de groei van de bedrijfssoftwaremarkt stimuleren. In 2019 zal de markt naar verwachting 427 miljard dollar bereiken, een stijging van 7,1 procent ten opzichte van 399 miljard dollar in 2018. De grootste verschuiving in de cloud heeft tot nu toe plaatsgevonden in applicatiesoftware. Gartner verwacht echter op korte termijn een grotere groei voor het segment infrastructuursoftware, met name iPaaS en aPaaS.

“De keuzes die CIO’s maken over investeringen in technologie zijn essentieel voor het succes van digitaal zakendoen. Ontwrichtende opkomende technologieën, zoals kunstmatige intelligentie (AI), zullen zowel de bedrijfsmodellen als de economische aspecten van publieke en private ondernemingen veranderen. AI heeft een groot effect op de IT-uitgaven, hoewel de rol ervan vaak verkeerd wordt begrepen”, aldus John-David Lovelock, research vice president bij Gartner. “AI is geen product, maar een echt geheel van technieken of een informaticadiscipline. Als zodanig wordt AI ingebed in veel bestaande producten en diensten en staat het centraal in de nieuwe ontwikkelingsinspanningen in elke sector. Gartner’s AI business value prognose voorspelt dat organisaties alleen al dit jaar voor 1,9 biljoen dollar voordeel zullen hebben van het gebruik van AI.”

Source link

Vorig artikel‘Bij 72 procent van organisaties maakt minstens helft werknemers via mobiele apparaten verbinding met cloud-based applicaties en data’
Volgend artikelEquinix breidt interconnectie van platform uit