Equinix breidt interconnectie van platform uit

0
503

Equinix breidt interconnectie van platform uit

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, breidt het netwerk van Equinix Cloud Exchange Fabric (ECX Fabric) uit. Dit is een netwerk van 37 Equinix-locaties verspreid over vijf continenten die direct met elkaar zijn verbonden, waaronder Amsterdam. Klanten van Equinix kunnen hierdoor directe verbindingen aanleggen met clouds, netwerken en diensten in datacenters over de hele wereld.

Het is voor het eerst mogelijk om gebruik te maken van directe on-demand netwerkverbindingen tussen Amerika, Europa en Azië. “Hiermee is een nieuwe fase in de evolutie van Platform Equinix voltooid”, aldus Bill Long, Vice President, Interconnection Services bij Equinix: “Onze stip aan de horizon is het ontwikkelen van Platform Equinix tot een platform dat bedrijven wereldwijd direct met elkaar verbindt en integreert in de digital edge. Dat is een cruciaal onderdeel van de digitale transformatie waar veel bedrijven zich nu in bevinden. Dankzij de uitbreiding van ECX Fabric kunnen onze klanten directe, private verbindingen aanleggen met service-providers, waar ze zich ook bevinden.”

ECX Fabric is een on-demand SDN-verbinding waarmee bedrijven direct toegang hebben tot hun gedistribueerde infrastructuur. De ECX Fabric-verbindingen kunnen gebruikt worden als primaire connectie of als aanvulling op bestaande MPLS of ethernet-gebaseerde netwerken. Ook biedt ECX Fabric toegang tot de grootste cloudproviders ter wereld zoals Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud en Oracle Cloud Infrastructure. Meer dan 1.400 klanten wereldwijd maken nu al gebruik van ECX Fabric.

Klanten kunnen de uitgebreide ECX Fabric-diensten ook gebruiken als primaire verbinding tussen Equinix Internet Business Exchange (IBX) datacenters of als toevoeging aan hun bestaande netwerken. Organisaties hebben op deze manier toegang tot de grootste ecosystemen ter wereld die zijn ondergebracht bij Equinix, met de mogelijkheid om interconnecties aan te leggen met duizenden partners wereldwijd via ECX Fabric.

“De digitale transformatie stimuleert bedrijven om multicloud-strategieën te adopteren. Het is niet eenvoudig op om deze complexe omgevingen te beheren”, aldus Brad Casemore, Vice President, Datacenter Networking bij IDC. “Applicaties draaien zowel on-premise als in de public cloud en dat zorgt ervoor dat er nieuwe eisen worden gesteld aan datacenter-netwerken. Interconnectie-architecturen zijn een integraal onderdeel aan het worden van dit soort complexe netwerken in het cloud-tijdperk. De geografische uitbreiding van ECX Fabric biedt veel toegevoegde waarde voor bedrijven die hun digitale transformatie willen versnellen; het biedt de mogelijkheid om flexibele interconnectie-netwerken sneller meteen uit te rollen, wereldwijd.”

Source link

Vorig artikelGartner voorspelt: ‘Wereldwijde IT-uitgaven groeien in 2019 met 1,1 procent’
Volgend artikelSolvinity CI/CD ingezet voor webdiensten Politie Nederland