Nieuwe Lancom AP kan beheerd worden vanuit de cloud

0
409

Met de LANCOM LW-500 breidt de Duitse infrastructuurproducent LANCOM Systems zijn hardware-portfolio uit met een krachtig Wifi 5 access point dat eruit ziet als een rookmelder. De LANCOM LW-500 combineert een discreet uiterlijk, een hoge datadoorvoer en een gunstige prijs. Dit maakt de 802.11ac Wave 2-compatibele WLAN-acces point de ideale oplossing voor omgevingen waar relatief veel access points nodig zijn, bijvoorbeeld in hotels. ‘Cloud readiness’ en ‘Software-defined Networking’ zorgen voor efficiëntie en toekomstzekerheid. De LANCOM LW-500 is nu verkrijgbaar via het LANCOM partnerkanaal.

WLAN is uitgegroeid van een technologische innovatie tot een basisvereiste voor gebouwen, openbare instellingen en bedrijven. Ook voor kleine en middelgrote scenario’s is het vandaag de dag een belangrijke factor voor productiviteit en klanttevredenheid dat betrouwbaar WLAN-dekking tot in de verste hoek beschikbaar is.

Discreet rookmelderontwerp

De witte, ronde behuizing van de LANCOM LW-500 met zijn rookmelderontwerp past naadloos in elke omgeving. Het discrete uiterlijk van het Wifi 5 Access Point met interne antennes maakt hem bijzonder geschikt voor plafondmontage in hotelkamers en vergaderzalen. De twee geïntegreerde radiomodules bedienen zowel 11n clients in de 2,4 GHz frequentieband als het groeiende aantal 11ac eindapparaten in de 5 GHz-band. De stroomvoorziening vindt plaats via Power over Ethernet volgens IEEE 802.3af. Als alternatief kan de LANCOM LW-500 via de meegeleverde stroom adapter van elektriciteit worden voorzien.

Flexibel beheer en klaar voor de cloud

De LANCOM LW-500 kan onafhankelijk of vanuit de cloud worden beheerd. Voor stand-alone-gebruik biedt een nieuw ontwikkelde en intuïtieve webinterface (WEBconfig) een optimaal overzicht: moderne dashboards geven de actuele WLAN-status weer en maken het opzetten van afzonderlijke netwerken (SSID’s) en gerelateerde versleuteling eenvoudiger.

In combinatie met de LANCOM Management Cloud kan de LANCOM LW-500 ook via de cloud worden beheerd. Software-defined Networking maakt volledig automatische configuratie na netwerkauthenticatie zonder menselijke tussenkomst mogelijk (zero-touch deployment).

Achterdeurvrije beveiliging

De LANCOM LW-500 biedt uitgebreide bescherming door een reeks geïntegreerde beveiligingsfuncties zoals de IEEE 802.1X Security Policy en de eenvoudige, gebruiksvriendelijke aansluiting van nieuwe clients via QR-code. De LANCOM LW-500 wordt, zoals alle producten van de Duitse fabrikant, gegarandeerd achterdeurvrij geleverd.

Source link

Vorig artikel‘TQIS moet kwaliteit in klantcontact helpen verbeteren’
Volgend artikelEquinix neemt het AMS1-datacenter over van Switch Datacenters