Equinix neemt het AMS1-datacenter over van Switch Datacenters

0
470

Equinix neemt het AMS1-datacenter over van Switch Datacenters

Equinix  kondigt aan dat het een transactie heeft afgerond voor de aankoop van de AMS1-datacenteractiviteiten van Switch Datacenters in Amsterdam, voor 30 miljoen euro.

De vestiging, die de nieuwe naam Equinix AM11 International Business Exchange (IBX) datacenter krijgt, ligt dicht bij de bestaande campus van Equinix in Amsterdam Zuidoost – een van de grootste connectiviteitshubs ter wereld. De toevoeging van AM11 voorziet in de groeiende vraag naar connectiviteit in Amsterdam en in de Europese markt, omdat bedrijven hun digitale infrastructuur, die nodig is binnen digital edge-strategieën, steeds verder uitbreiden.

De overeenkomst werd ondertekend op 16 april 2019 en de overname is afgerond op 18 april 2019.

Belangrijkste feiten:

 • AM11 wordt het elfde Equinix IBX-datacenter in Nederland en het negende Equinix IBX-datacenter in Amsterdam. Het pand waarin het datacenter zich bevindt wordt gehuurd vormt een uitbreiding van ongeveer 250 met reeds verkochte capaciteit en een totale capaciteit van 700 wanneer de vestiging volledig is uitgebouwd.
 • Op termijn zijn er mogelijkheden om de vestiging uit te breiden naar een aangrenzend gebouw, waardoor het in de toekomst mogelijk is om nog ongeveer 1.300 kabinetten toe te voegen.
 • Het AM11-datacenter wordt gekoppeld aan het AM7-datacenter van Equinix, zodat klanten eenvoudig verbinding kunnen maken met ‘s werelds grootste bedrijfsecosystemen die beschikbaar zijn op Platform Equinix, waardoor maximale samenwerking tussen digitale supply chains mogelijk is.
 • Directe connectiviteit tussen ondernemingen, strategische cloudproviders en netwerkdiensten is van essentieel belang, omdat de digitale transformatie van bedrijven vraagt om meer gedecentraliseerde diensten.
 • Volgens de tweede editie van de Global Interconnection Index, een marktonderzoek gepubliceerd door Equinix, zal de capaciteit voor directe data-uitwisseling tussen bedrijven en cloud- en netwerkdienstverleners tegen 2021 naar verwachting bijna tien keer sneller groeien dan het openbare internetverkeer.
 • De Nederlandse datacenters van Equinix zijn business hubs voor meer dan 1.125 bedrijven die verbinding maken met zakelijke partners en klanten in hun digitale supply chain.
 • Equinix in Nederland herbergt veel bloeiende en diverse bedrijfsecosystemen, waaronder:
  • Europa’s elektronische betalingen en e-commerce-ecosystemen, die met platform Equinix in staat zijn om uitstekende breedbandverbindingen met de rest van de wereld te maken en verbindingen met vele wereldwijde onderzeese kabelnetwerken te benutten.
  • Internet service providers, telecombedrijven, content providers en hosting-diensten van over de hele wereld, die gebruik maken van de verbindingen via de internet exchanges AMS-IX, Equinix IX en NL-ix binnen Equinix-locaties in Amsterdam.
  • Internationale bedrijven die willen profiteren van de hogesnelheidsverbindingen tussen Nederland en de rest van Europa: de latency of vertraging van Nederland naar Londen, Parijs en Frankfurt is minder dan 50 milliseconden.
  • Bedrijven in Nederland hebben toegang tot toonaangevende cloud service providers zoals Amazon Web Services, Microsoft Azure, Oracle Cloud Infrastructure en Google Cloud die beschikbaar zijn via Equinix Cloud Exchange Fabric. ECX Fabric biedt klanten veilige en directe toegang tot ‘s werelds grootste cloudaanbieders, Omdat Equinix directe toegang biedt tot de hoogste concentratie van grote cloudaanbieders in de wereld, is ECX Fabric bij uitstek geschikt voor het oplossen van de multicloud netwerkconnectiviteitsproblemen van klanten.
  • Equinix exploiteert momenteel meer dan 200 IBX-datacenters in 52 markten, waardoor klanten nog meer mogelijkheden hebben om met andere bedrijven over de hele wereld verbinding te maken op Platform Equinix.

Eugene Bergen, President, EMEA, EMEA, Equinix: “Amsterdam is een belangrijk interconnectiepunt voor Europa, met toonaangevende ondernemingen en cloud service providers. Dit maakt Amsterdam een toonaangevende hub voor IT-infrastructuren. Door extra interconnectiemogelijkheden en capaciteit in deze markt toe te voegen, kunnen lokale en internationale klanten gebruik maken van Platform Equinix om aan hun veranderende zakelijke behoeften te voldoen – of dat nu is om verbinding te maken met netwerken, clouds, of content en digitale media-providers – Equinix is the place to be.”

Source link

Vorig artikelNieuwe Lancom AP kan beheerd worden vanuit de cloud
Volgend artikelHoe software-defined networks het datacenter opnieuw vormgeven