Code Institute pakt tekort softwareontwikkelaars aan met virtuele klas

0
498

Code Institute pakt tekort softwareontwikkelaars aan met virtuele klas

Ed-Tech bedrijf Code Institute lanceert zijn nieuwe fulltime online programmeer-opleiding in Nederland. Deelnemers worden daarin in 14 weken klaargestoomd tot junior softwareontwikkelaar. Op 10 juni a.s. gaat de eerste lichting van start met lesdagen van 10:00 tot 18:00. De fulltime online opleiding voor full stack software developer combineert alle voordelen van klassikaal en online leren.

Zo worden deelnemers geacht elke ochtend en middag in te loggen voor een sessie met de virtuele klas en wordt er veel ondersteuning geboden door coaches en mentoren. Tijdens het volgen van een gepersonaliseerd schema houden twee mentoruren per week en tweewekelijks proactief contact met het succesteam de deelnemer op schema. De grootte van de online klas is beperkt tot 10 studenten. Met de universitair geaccrediteerde programmeer-opleiding levert Code Institute een directe bijdrage aan zowel het oplossen van het nijpende tekort aan vakkundig opgeleide softwareontwikkelaars als aan de vraag naar bijscholing en omscholing van werknemers in een snel veranderende maatschappij en arbeidsmarkt.

Nederlander succesvol bijgeschoold via opleiding-pilot

Eind 2018 nam Nederlander Arjan van der Meij deel aan de pilot van de fulltime online opleiding in Nederland. De in 2018 boventallig verklaarde IT’er selecteerde de opleiding om in een keer alle benodigde praktische aspecten van het programmeren onder de knie te krijgen. “Een stukje programmeren komt in best veel andere opleidingen ook wel aan bod, maar dan had ik voor dezelfde kennis een hele serie opleidingen moeten volgen. Nu krijg je alles bij elkaar. Heel intensief, maar ook leuk. De open communicatie onderling is daarin heel belangrijk.”

Van der Meij is inmiddels succesvol afgestudeerd en gaat in juni aan de slag als Security consultant, een richting waarin hij eerder al wat ervaring opdeed. De opleiding tot software-programmeur droeg volgens van der Meij in belangrijke mate bij aan het verkrijgen van deze baan: “Doordat je bijvoorbeeld leert hoe je websites maakt, krijg je ook inzicht in hoe je scripts kan stoppen. Dergelijk inzicht is voor werken in IT Security essentieel.”

“In 2020 zullen er alleen al in Nederland 12.300 ICT banen onvervuld zijn,” zegt Jim Cassidy, CEO bij Code Institute. “Bestaand onderwijs levert al niet voldoende IT’ers af om aan de vraag te voldoen, een situatie die met het aankomende pensioen van veel docenten eerder zal verslechteren dan verbeteren. Tegelijkertijd worden steeds meer mensen geconfronteerd met het feit dat hun baan uitgefaseerd wordt, en omscholing zal volgens denktank DenkWerk voor tot wel 50 procent van de Nederlanders de standaard worden. Voor omscholing op deze schaal zijn nieuwe onderwijs- een leermethodes nodig. Aan de hand van onze ervaring met het omscholen van honderden mensen sinds 2015 en begeleiding naar een succesvolle carrière in de IT, hebben we de voordelen van de online en klassikaal onderwijs weten te combineren. Met de eerste afgestudeerden al onderweg naar een nieuwe loopbaan lanceren we vol trots onze fulltime online opleiding in Nederland.”

De fulltime online opleiding tot software development kost €7.900,-. Op de eerste editie is een korting van € 1.000,- van toepassing. Op 16 september 2019 zal een tweede lichting van start gaan. Voor 2020 zijn ook al twee startdata bekend: 20 januari en 1 april. Inschrijven kan via Springest: https://www.springest.nl/code-institute/diploma-in-software-development-full-time.

Source link

Vorig artikelThemadag ‘cashflow voor hostingproviders’
Volgend artikelAutofabrikant Daimler kiest voor datacenter van maincubes