Themadag ‘cashflow voor hostingproviders’

0
450

De uitdagingen voor een jong hostingbedrijf zijn niet mals. Je moet in een hyper competitieve markt overeind blijven: groeien is absolute noodzaak. Je moet innoveren en je krijgt maar weinig hulp van buitenaf. Banken hebben het moeilijk met het businessmodel van cloud en hosting (voor een bank is een hoster toch voornamelijk een IT bedrijf met een slechte balans), hardware is duur en klanten vragen dat je up-front de investeringen doet om het platform op te bouwen en te onderhouden. Hoe manage je je cashflow in deze context?

Moeilijke vraagstukken, maar wel essentieel om te overleven in de Nederlandse hosting- en cloudmarkt. Op 27 juni gaan we tijdens een themadag een aantal elementen bespreken van het managen van cashflow voor hostingbedrijven.

Refurbished hardware
De themadag ‘cashflow voor hostingproviders’ vindt plaats bij Ynvolve in Nijmegen. Om te beginnen gaan we kijken naar hardware. Ynvolve heeft in samenwerking met Dell een incubator programma ontwikkeld voor jongere, kleinere xSP’s om cashflow en revenue in balans te brengen. Met behulp van (al dan niet deels) refurbished hardware, voorfinanciering en flexibele contracten is het programma een tool om jonge bedrijven te begeleiden in hun groei.

Van order to cash
Daarnaast gaan we kijken naar het bedrijfsproces: van order to cash. Hoe richt je dat in? Wat zijn de best practices? En wat zijn de valkuilen? Consultant en expert Yorick Letterie geeft een masterclass over het inrichten van je bedrijfsprocessen om je cashflow te optimaliseren.

Erik Bais van Prefix Broker zal ons uitleggen hoe je je extra IP adressen in cash om kunt zetten (zonder de adressen die je nodig hebt kwijt te raken). En tenslotte zullen de financiële experts van Zichtadviseurs een in-depth uitleg geven over financieel risico management en hoe je je als MKB’ er kunt beschermen tegen de verschillende risico’s die je loopt.

De inloop van het event zal rond het middaguur plaatsvinden. We starten met twee presentaties, dan volgt een pauze, dan wederom twee presentaties en een afronding met een gesprekssessie met alle sprekers en natuurlijk een borrel. Iedereen is welkom. Gratis aanmelden kan via deze link.

Source link

Vorig artikelVerizon analyseert 41.686 security-incidenten en 2.013 datalekken voor DBIR
Volgend artikelCode Institute pakt tekort softwareontwikkelaars aan met virtuele klas