Citrix lanceert Workspace voor Google Cloud

0
464

Citrix kondigt plannen aan voor het uitbreiden van Citrix Workspace naar Google Cloud om de flexibiliteit en keuzemogelijkheden bij een overstap naar de cloud te vergroten. Doordat bedrijven snel en efficiënt apps kunnen leveren voor Google-apparaten en -besturingssystemen, kunnen ze werknemers een ongeëvenaarde digitale werkervaring bieden, die de productiviteit en innovatie een enorme boost zal geven. Dit nieuws werd bekendgemaakt tijdens Citrix Synergy, dat deze week plaatsvond in Atlanta in de Verenigde Staten.

“Bedrijven verplaatsen steeds meer apps naar de cloud en willen dat werknemers die overal en altijd gemakkelijk en veilig kunnen gebruiken”, vertelt David Henshall, President en CEO van Citrix. “Met Citrix Workspace voor Google Cloud kunnen onze klanten hun digitale transformatie versnellen en hun mensen een simpele, intuïtieve gebruikservaring bieden.”

“Veel van onze klanten hebben flink geïnvesteerd in software en infrastructuren, maar willen ook in de toekomst in de cloud investeren”, zegt Rob Enslin, President Global Customer Operations van Google Cloud. “Door onze partnership met Citrix verder uit te breiden, kunnen we die klanten helpen de apps waarvan ze afhankelijk zijn, overal op een veilige manier te gebruiken.”

Citrix levert oplossingen waarmee mensen kunnen focussen op het werk dat telt en optimaal kunnen presteren. Werknemers over de hele wereld kennen de frustratie van het elke dag weer moeten werken met een overvloed aan apps en technologieën, en weten hoe slecht dat is voor hun productiviteit. Citrix maakt daar een einde aan. Vorig jaar maakt het bedrijf de werkomgeving al overzichtelijker met de lancering van hun oplossingen voor de digitale werkplek. Nu wordt daar nog intelligentie aan toegevoegd, dankzij hypermoderne mogelijkheden voor het leveren van een eenduidige, contextbewuste gebruikservaring op elk apparaat en in elk netwerk. Dat verbetert de betrokkenheid en productiviteit van werknemers.

Complexiteit onder controle

Voor het op de goede manier voltooien van een taak zijn de juiste tools onontbeerlijk. Het probleem is echter dat de meeste mensen er te veel hebben, en dat ze vaak moeilijk te vinden en gebruiken zijn. Met Citrix Workspace bieden bedrijven hun werknemers via single sign-on toegang tot een overzichtelijke omgeving met alle apps en informatie die ze nodig hebben. Standaard omvat deze omgeving integratiefunctionaliteit voor ruim 150 zakelijke applicaties zoals Salesforce, Workday, SAP Ariba en SAP Concur, ServiceNow, Microsoft Outlook en G Suite.

Een slimmere aanpak

Dankzij het gebruik van machine learning en eenvoudige workflows kunnen bedrijven Citrix Workspace gebruiken om werknemers een prettige werkomgeving te bieden; niet alleen door die overzichtelijker en slimmer te maken, maar ook doordat ze worden begeleid bij hun werk.

Met 100 micro-apps die speciaal zijn gebouwd voor veelgebruikte softwareservices worden taken automatisch aangeboden aan op basis van prioriteit en relevantie, zodat werknemers hun werk in minder stappen en dus efficiënter kunnen voltooien.

Werk zonder beperkingen

Dankzij nieuwe integratiefunctionaliteit voor samenwerkingstools zoals Microsoft Teams en Slack, krijgt de werknemer zijn werk in een constante stroom aangeboden en hoeft hij dus niet continu van omgeving te wisselen.

Managed Desktops as a Service

Citrix heeft ook Desktop-as-a-Service in de planning, waarmee het voor IT-afdelingen eenvoudiger wordt om een consistente en veilige werkomgeving in de cloud te bieden. In die omgeving hebben werknemers de beschikking over hun eigen desktop en alles wat ze nodig hebben om hun werk te doen: SaaS-applicaties, cloudservices, fileshares, kantoorapplicaties in de cloud en uiteenlopende bedrijfsmiddelen.

Uitgebreide werkpleksecurity

Beveiliging is geen bijzaak, maar moet altijd een kernelement zijn. Dankzij geavanceerd inzicht in gebruikersgedrag en de intelligente mogelijkheden van Citrix Analytics kunnen bedrijven zorgen voor een goede balans tussen flexibiliteit en de noodzaak van een goed beveiligde omgeving. Het dynamisch toegepaste beveiligingsbeleid staat de gebruikersbeleving dan ook niet in de weg. De oplossing zorgt ook voor volledige registratie van beveiligingsbedreigingen en de geautomatiseerde afhandeling daarvan, voor analyse door beveiligingsexperts en export naar andere analyseplatforms via de geplande integratie met Splunk.

Weg met malware

Het aantal SaaS-, web- en mobiele apps waarmee wordt gewerkt binnen het gemiddelde bedrijf neemt toe, net als het aantal apparaten waarop die apps worden gebruikt. Dat maakt bedrijven steeds kwetsbaarder voor aanvallen en datadiefstal. Daarom heeft Citrix nieuwe functionaliteit toegevoegd ter bescherming van de apps en inhoud binnen de digitale werkplekken tegen malware, zoals keylogging en screen capture.

De nieuwe mogelijkheden bieden endpoint- en browser security voor alle verbindingen met Citrix Virtual Apps and Desktops  vanaf zowel persoonlijke als beheerde apparaten, en beschermen al het voltooide werk in Citrix Workspace.

Een ongeëvenaarde ervaring

Ruim de helft van alle verkeer op het web gaat van en naar bots. Dit kan de gebruikerservaring negatief beïnvloeden en leiden tot vertraging bij zakelijke transacties. Dankzij nieuwe mogelijkheden voor de detectie van bots op basis van gedrag binnen Citrix ADC kunnen bedrijven het volgende doen:

  • aanvallen zoals password spraying, credential stuffing en content scrapping tegengaan;
  • verlies van omzet en gegevens voorkomen.

Een eenduidig overzicht

Hackers worden steeds slimmer en dus moeten de oplossingen die tegen hen worden gebruikt dat ook worden. Met dat in het achterhoofd heeft Citrix de risico-indicatoren en gebruikers- en entiteitsinventaris uit Microsoft’s Graph Security API geïntegreerd in Citrix Analytics. Dankzij deze integratie beschikt het beveiligingsteam over een eenduidig beeld van bedreigingen in alle Citrix- en Microsoft-oplossingen, waardoor ze sneller en efficiënter maatregelen kunnen nemen om die tegen te gaan.

Source link

Vorig artikelTransIP breidt uit met een tweede datacenterlocatie bij The Datacenter Group Delft
Volgend artikelCollega’s zijn de grootste afleiding in de open kantooromgeving