KPN verkoopt NLDC aan DWS

0
456

KPN verkoopt NLDC aan DWS

Koninklijke KPN N.V. verkoopt haar dochterbedrijf NLDC aan een fonds beheerd door DWS, een internationaal investeringsmanager gespecialiseerd in infrastructuur. De overnamesom voor de datacenteronderneming is niet bekendgemaakt.

De transactie past binnen de strategie van KPN om sneller te vereenvoudigen en zich te richten op de voornaamste ICT-diensten voor het bedrijfsleven. De opbrengst van de transactie wordt aangewend om de operationele en financiële flexibiliteit te vergroten. Op de transactie zijn de gebruikelijke voorwaarden van toepassing, waaronder goedkeuring door de mededingingsautoriteit.

Na de transactie blijft KPN haar kerndiensten op het gebied van ICT leveren (waaronder beveiliging-, werkplek-, cloud-telefonie-, hybride cloud-oplossingen) vanuit haar eigen en de NLDC-datacenters in Nederland. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van openbare cloud-functionaliteit, zoals AWS en Azure. NLDC zal als voorkeursleverancier datacenterdiensten blijven leveren aan KPN en de dienstverlening aan klanten wordt niet onderbroken of verstoord. NLDC runt zes datacenters, waaronder drie in de regio Amsterdam en drie regionale hotspots in Eindhoven, Rotterdam en Groningen.

Source link

Vorig artikelFietskoeriers halen producten lokale winkels voor werkende consumenten
Volgend artikelInfradax selecteert Datacenter.com voor colocatie