Cash Flow voor hosters

0
446

De uitdagingen voor een jong hostingbedrijf zijn niet mals. Je moet in een hypercompetitieve markt overeind blijven, groeien is absolute noodzaak, je moet innoveren en je krijgt maar weinig hulp van buitenaf.

Banken hebben het moeilijk met het businessmodel van cloud en hosting. Voor een bank is een hoster toch voornamelijk een IT-bedrijf met een slechte balans, hardware is duur en klanten vragen dat je up-front de investeringen doet om het platform op te bouwen en te onderhouden. Hoe manage je je cash-flow in deze context?

Moeilijke vraagstukken. Wel essentieel om te overleven in de Nederlandse hosting en cloudmarkt.

Wij willen ons als brancheorganisatie niet bemoeien met de bedrijfsvoering van onze leden, dat mag ook niet van de ACM. Maar het is wel onze rol om hosters te helpen inzicht te krijgen in dit soort vraagstukken, en met praktische tips en goede raad te proberen te ondersteunen.

Op 27 juni gaan we in Nijmegen, bij Ynvolve, een aantal elementen bespreken omtrent het managen van cash flow voor hostingbedrijven. Met concrete elementen, waar mensen direct iets mee kunnen.

Om te beginnen gaan we kijken naar hardware. Ynvolve zelf heeft in samenwerking met Dell een incubator programma ontwikkeld voor jongere, kleinere xSP’s om cash flow en revenue in balans te brengen. Met behulp van – al dan niet deels – refurbished HW, voorfinanciering en flexibele contracten, is het programma een tool om jonge bedrijven te begeleiden in hun groei.

We gaan ook kijken naar het bedrijfsproces: van order to cash. Hoe richt je dat in? Wat zijn de best practices? En wat zijn de valkuilen. Consultant en expert Yorick Letterie geeft een masterclass in het inrichten van je bedrijfsprocessen om je cash flow te optimiseren.

Je hebt meer IP-adressen dan je gebruikt? Wist je dat een IPV4 adres tegenwoordig ongeveer 15 euro waard is? Erik Bais van Prefix Broker zal ons uitleggen hoe je je extra IP-adressen in cash om kunt zetten – zonder de adressen die je nodig hebt kwijt te raken.

Tenslotte zullen de financiële experts van Zichtadviseurs een in-depth uitleg geven over financieel risico management en hoe je je als mkb’ er kunt beschermen tegen de verschillende risico’s die je loopt.

Het format van de dag is zoals je inmiddels van ISPConnect gewend bent: inloop rond het middaguur, twee presentaties, een pauze, dan wederom twee presentaties en een afronding met een gesprekssessie met alle sprekers en natuurlijk een borrel.

De dag is open, iedereen is welkom. Meld je aan op de website van ISPConnect, of die van zusterorganisatie DHPA. Ik hoop jullie op 27 juni te begroeten in Nijmegen!

Vragen? Zin om je ook aan te sluiten bij ISPConnect? Stuur me een mailtje: simon@ispconnect.nl

Simon Besteman is directeur van ISPConnect

Source link

Vorig artikelFreshworks neemt Natero over voor beter customer success management
Volgend artikelAutonome, intelligente netwerken hebben impact op alle sectoren