BT schakelt Juniper Networks in voor 5G-ondersteuning en implementatie Network Cloud

0
439

BT schakelt Juniper Networks in voor 5G-ondersteuning en implementatie Network Cloud

Juniper Networks is door British Telecommunications (BT) ingeschakeld voor de implementatie van zijn Network Cloud. Dit is een flexibelere en sterker gevirtualiseerde netwerkinfrastructuur. De Network Cloud zal dienen als centraal platform waarmee BT kan voorzien in de uiteenlopende technologische behoeften van zijn bedrijfsonderdelen.

BT zal de Network Cloud daarnaast inzetten voor de ontwikkeling van geavanceerde nieuwe diensten die mobiele en vaste netwerkservices verenigen. Het platform maakt het mogelijk om diverse netwerkfuncties te combineren tot een gemeenschappelijk framework dat inzetbaar is voor de wereldwijde organisatie van BT. De Network Cloud biedt netwerkservices ten behoeve van spraakverbindingen, mobiele core-netwerken, draadloze toegangsnetwerken, internet, televisie en IT-diensten en diverse interne applicaties. De integratie hiervan zal de operationele kosten terugdringen en bedrijfsprocessen binnen de hele organisatie sterk vereenvoudigen.

Met zijn Network Cloud-initiatief kan BT ondersteuning bieden voor diverse nieuwe applicaties en workloads en het leeuwendeel van zijn bestaande applicaties en workloads doorontwikkelen. Dit levert onder meer de volgende voordelen op:

  • De uitrol van geconvergeerde vaste en mobiele diensten naar bedrijven en consumenten;
  • Een kortere time-to-market voor netwerkservices voor alles van internettoegang tot televisie en zakelijke netwerkfuncties;
  • Verbeterde levering en schaalbaarheid van spraak- en videodiensten.

In zijn streven naar een flexibeler en sterker gevirtualiseerd netwerk investeert BT in diverse oplossingen van Juniper. Het gaat onder meer om:

  • Contrail Networking voor het gebruik van beleidsregels voor het hele netwerk en het beheer van workloads in telco-clouds;
  • AppFormix voor het beheer van cloud-processen;
  • Switches uit de QFX-reeks ter ondersteuning van een optimaal schaalbaar underlay-netwerk met een ‘spine-and-leaf’-topologie.

Source link

Vorig artikelAvaya gebruikt Google Cloud om meer klanten te laten profiteren van communicatie-oplossingen uit de cloud
Volgend artikelDatacenter Gids 2019 biedt up-to-date overzicht van Nederlandse datacenters