Update van LANCOM Systems optimaliseert flexibiliteit & performance van SD-WANs

0
457

Update van LANCOM Systems optimaliseert flexibiliteit & performance van SD-WANs

De nieuwste software-update van LANCOM Systems biedt aanzienlijk betere flexibiliteit en prestaties voor SD-WAN-implementaties. Met application-routing en layer-7-application control introduceert de Duitse infrastructuurproducent maar liefst twee krachtige functies ter optimalisatie van Wide Area Networks (WAN). Voor zowel de vestigingen als de centrale leveren deze functies een duidelijke toename in prestaties, efficiëntie en stabiliteit. De update naar LCOS 10.30 is nu gratis te downloaden.
Met name enterprise-klanten migreren in toenemende mate hun netwerken van Multiprotocol Label Switching (MPLS) naar Software-defined WAN (SD-WAN). De belangrijkste drijfveren voor de migratie zijn meer flexibiliteit, hogere prestaties en lagere kosten.

LANCOM speelt haarfijn in op deze trend met de nieuwste software-update. De LCOS 10.30 firmware voorziet LANCOM VPN-routers en -gateways in combinatie met de LANCOM Management Cloud (LMC) van extra functies voor krachtige SD-WANs. De LMC is ‘s werelds eerste hyper-geïntegreerde managementoplossing die via één centraal cloud-platform en de modernste Software-defined Networking (SDN) toepassing de installatie, het beheer en het onderhoud van volledige netwerken (WAN, LAN, WLAN) automatiseert en optimaliseert.

Vestigingen en centrales

De nieuwe functie SD-WAN application-routing zorgt voor een aanzienlijke prestatiewinst bij het gebruik van moderne cloud-applicaties. In de vestigingen herkent de functie bepaalde applicaties en leidt ze rechtstreeks door naar het internet. Dankzij deze “local breakouts” wordt de lokale toegang tot cloud-applicaties versneld en worden bovendien zowel de VPN-verbinding naar het hoofdkantoor als de internetverbinding daarvan ontlast.

De layer-7-application control-functionaliteit in LCOS biedt volledige controle over alle lokale applicaties. IT-beheerders kunnen deze naar behoefte toestaan, blokkeren, prioriteit geven of beperken. Zo kunnen zij bijvoorbeeld bedrijfskritische CRM-applicaties voorrang geven op minder belangrijke diensten.

Pijplijn

LANCOM werkt momenteel aan verdere SD-WAN-optimalisatiefuncties, die dit najaar geleidelijk zullen worden ingevoerd.

Met Dynamic Path Selection staat maximale stabiliteit op de voorgrond. Door de Dynamische selectie kan elke applicatie via de op dat moment beste verbinding worden verstuurd. Een typisch voorbeeld zijn real-time-toepassingen zoals telefonie of video-conferencing, die in het geval van een storing op de DSL-lijn tijdelijk kunnen worden omgeleid via een alternatieve verbindingen zoals LTE.

Aanzienlijk efficiëntere netwerkstructuren zijn het doel van de virtualisatiefunctie SD-WAN VPN Large Scale Acceleration. Waar voorheen elk virtueel netwerk een eigen VPN-tunnel had, worden deze in de toekomst binnen één enkele tunnel gevirtualiseerd. In het geval van een grootschalige DSL-uitval of stroomstoring in het datacenter hoeft slechts één VPN-tunnel opnieuw te worden opgebouwd. Dit versnelt de disaster recovery enorm, vooral in grote netwerken met enkele duizenden locaties.

LCOS 10.30 met Application Routing en layer-7-application control is nu gratis te downloaden vanaf de LANCOM-website.

Source link

Vorig artikelZijn microservices de ‘weapons of mass disruption’?
Volgend artikelMicrosoft Support Consultant