Leaseweb en delaware Nederland ontwikkelen enterprise cloud-oplossing voor SAP S/4HANA

0
724

Leaseweb en delaware Nederland ontwikkelen enterprise cloud-oplossing voor SAP S/4HANA

Leaseweb heeft samen met systems integrator delaware Nederland een private cloud-oplossing ontwikkeld voor ERP SAP S/4HANA-omgevingen. De delaware Enterprise Cloud (DEC) omvat alle pluspunten van een public én een private cloud. De oplossing biedt een totaalpakket maatwerkdiensten op het gebied van hardware, besturingssystemen (OS), databases en applicatiebeheer. Het DEC-concept werd in samenspraak met Leaseweb ontwikkeld en blijkt erg populair onder de klanten van delaware Nederland.

delaware Nederland was op zoek naar een strategische partner, die op maat gemaakte cloud-oplossingen kan bouwen ter ondersteuning van SAP S/4HANA-omgevingen (omgevingen die delaware zelf ook uitrolt). De belangrijkste hostingvereisten voor SAP S/4HANA zijn grote geheugencapaciteit, hoge beschikbaarheid en SAP-gecertificeerde hardware. delaware Nederland had reeds ervaring opgedaan met een aantal grote public cloud platformen. Vervolgens bleek dat hun klanten in Nederland zeer specifieke eisen stellen aan hogere beschikbaarheid en uitwijkmogelijkheden (HA/DR), het kunnen op- en afschalen van geheugen en data (up-/downscaling) én fixed pricing willen.

delaware Nederland nam contact op met Leaseweb, op zoek naar een cloud service provider met een persoonlijke aanpak, die medeverantwoordelijkheid kon nemen bij de ontwikkeling van een specifieke dienst voor SAP S/4HANA-klanten. Daarop hebben delaware Nederland en Leaseweb een cloudconcept ontwikkeld, de delaware Enterprise Cloud (DEC). Dit is een private cloud-oplossing met daarin ook alle pluspunten van de public cloud (op- en afschalen, HA/DR, pay per use op basis van memory/storage), die kan worden aangepast voor iedere klant van delaware Nederland. De oplossing is inclusief licenties voor het besturingssysteem, backup en monitoring-software.

Met de DEC, een combinatie van Leaseweb- en delaware Nederland-diensten, krijgen de klanten van delaware precies wat ze nodig hebben. Het cloud platform, gebouwd met VMware vSphere, wordt gehost op de krachtigste gecertificeerde hardware voor het draaien van workloads voor SAP S/4HANA. Klanten kunnen eenvoudig schalen bij wisselende belasting, zonder nieuwe hardware aan te moeten schaffen en zonder de hoge kosten van public cloud platformen. De klanten van delaware Nederland kunnen zich nu meer focussen op de functionaliteiten van de applicaties, omdat het applicatiebeheer en de hosting volledig worden verzorgd.

Door de samenwerking met Leaseweb heeft delaware Nederland het hosten en beheren van SAP S/4HANA in relatief korte tijd weten uit te bouwen van een add-on service naar een kernactiviteit. Hierbij zijn tientallen klanten reeds totaal ontzorgd via de DEC. Op basis van het succes van DEC in Nederland is de verwachting dat het innovatieve productaanbod ook internationaal beschikbaar komt bij delaware.

Source link

Vorig artikelWat te doen als je een kleine hoster bent in 2019?
Volgend artikelBBVA kiest NetApp als strategische partner ter ondersteuning van zijn clouddiensten