BBVA kiest NetApp als strategische partner ter ondersteuning van zijn clouddiensten

0
401

BBVA kiest NetApp als strategische partner ter ondersteuning van zijn clouddiensten

BBVA en NetApp kondigen een samenwerking aan waarin NetApp een belangrijke technische partner wordt van BBVA. De samenwerking maakt deel uit van een serie strategische overeenkomsten van de bankengroep. Die serie overeenkomsten moet BBVA helpen een flexibelere en schaalbaardere digitale bank te worden.

Het dataservices-portfolio van NetApp speelt een essentiële rol in de datastrategie van de bank. Die strategie omvat het voldoen aan de groeiende behoefte van de organisatie om datamanagement binnen de cloud en on-premises te vereenvoudigen en integreren, om zo de digitale transformatie te versnellen. Dankzij de overeenkomst is BBVA in staat consistente en geïntegreerde hybrid cloud dataservices te leveren voor data-inzicht, -toegang en -beheer, en databescherming en -security. Op die manier kan de organisatie de grote druk op haar digitale diensten het hoofd bieden.

“Deze overeenkomst maakt deel uit van onze strategie om de handen ineen te slaan met wereldwijde leveranciers van oplossingen voor het creëren van een nieuw ecosysteem. Dit doen we samen met grote partners die ons transformatieproces kunnen ondersteunen”, zegt Ignacio Bernal, Head of Global Architecture, Engineering, BBVA.

“Na vele jaren nauwe samenwerking tussen de twee bedrijven zijn we trots om toe te treden tot de selecte groep van strategische samenwerkingen van BBVA. Zo kunnen we de bankengroep helpen met haar digitale transformatie”, zegt Marc Montiel, Vicepresident Enterprise, EMEA, NetApp. “We kijken ernaar uit ons werk aan de data-gedreven technologische innovatie van het bedrijf voort te zetten, en hen zo te helpen het hoge niveau van innovatie, flexibiliteit en security te behouden.”

Dankzij de nieuwe overeenkomst blijft BBVA zijn samenwerkingsnetwerk uitbreiden met belangrijke technologische partners. Het netwerk is in 2016 opgericht en bestaat uit partners als Cisco, Red Hat, Salesforce, Amazon Web Services en IBM.

Source link

Vorig artikelLeaseweb en delaware Nederland ontwikkelen enterprise cloud-oplossing voor SAP S/4HANA
Volgend artikelDe cloud van gisteren, vandaag en morgen