Discussie over Brexit bij maincubes tijdens de Datacenter Dag

0
457

Discussie over Brexit bij maincubes tijdens de Datacenter Dag

De onzekerheid rondom Brexit duurt voor en ook de komende maanden is het nog onzeker wat er precies gaat gebeuren. De keuze voor een nieuwe premier, die het Brexit-proces moet gaan leiden, is daarbij alles bepalend.

Alles bepalend voor IT-ondernemers is ook de voorbereiding op Brexit. Het is nu al bekend dat Brexit grote gevolgen gaat hebben voor dataopslag en datasecurity, welke keuzes er ook worden gemaakt de komende maanden in de UK. Tijdens de Nationale Datacenter Dag 2019 organiseerden maincubes en Nederland ICT daarom meerdere inhoudelijke sessies rondom de Brexit. De ruim 80 bezoekers van de Nationale Datacenter dag namen actief deel aan discussies en debatten rondom dit onderwerp.

Onder leiding van Alex de Joode en Irvette Tempelman van Nederland ICT werd er gedurende dag gekeken naar de ontstaansgeschiedenis van Brexit maar vooral naar de komende maanden en de verschillende scenario’s waarop aanwezig zich kunnen voorbereiden. Tijdens de lunch, borrel en rondleidingen door het maincubes datacenter leidde dit tot interessante gespreken, uitwisselingen van gedachtes en het opdoen van nieuwe contacten en samenwerkingen.

Joris te Lintelo, maincubes Nederland: “Ik ben erg tevreden over het verloop van de dag en het in samenwerking met Nederland ICT opgestelde programma. We hebben de hele dag doorlopend bezoekersgehad waar zelfs een aantal interessante prospects bij zitten De Nationale Datacenter Dag heeft ons een perfect platform geboden om een gevarieerde groep mensen welkom te heten bij maincubes!”

Alex de Joode, Nederland ICT: “Het is goed om te zien dat zoveel mensen bewust bezig zijn met Brexit en de gevolgen die dit proces kan hebben voor de eigen bedrijfsvoering. De Brexittalks, die wij samen met maincubes hebben georganiseerd, bieden een mooie start om de komende maanden actief leden van Nederland ICT te blijven supporten op weg naar de definitieve Brexit.”

De Dutch Data Center Association organiseert ieder jaar de Nationale Datacenter Dag. Datacenters in heel Nederland verwelkomen deze dag geïnteresseerden om een kijkje te komen nemen in de verschillende datacenters. Tevens wordt deze dag altijd het rapport  ‘State of Dutch Data Centers’  gepresenteerd.

Source link

Vorig artikelOrange Business Services versterkt eindgebruikerservaring met Visibility-as-a Service
Volgend artikelNederlandse bedrijven worstelen met de veiligheid van nieuwe technologie