Jonge familieleden steeds meer onder druk door techhulpvraag van 55-plussers

0
532

39% van de 55-plussers kunnen dagelijkse technologische uitdagingen niet meer de baas zonder hulp van hun kinderen. Iets minder dan de helft (47%) van de millennials voelt zich verplicht om technische hulp te bieden aan hun oudere familieleden. Tegelijkertijd gaat 15% van de jongere generatie de hulpvraag bewust uit de weg omdat dit hun drukke leven van carrière maken en kinderen opvoeden flink in de weg zit. Dat blijkt uit het nieuwste Kaspersky-onderzoek onder 500 Nederlanders, onderdeel van een internationale online-enquête onder 11.000 burgers.

Kun je even zorgen dat internet het weer doet?’ ‘…. laten zien hoe ik iets in de cloud kan zetten? Of … ‘hoe kan ik mijn internetbankieren-app beveiligen?’ Het zijn allemaal vragen die veelal wanhopige en slecht ingelichte vaders en moeders, opa’s en oma’s voortdurend stellen aan hun kinderen of andere jongere familieleden. 60% van de 55-plussers geeft toe dat ze geen technische kennis hebben. Uit het Kaspersky-onderzoek blijkt ook dat 43% van de oudere generatie met hun kinderen of andere jongere familieleden belt voor hulp. Als kinderen niet in de buurt zijn, mist maar liefst 8% hun technische ondersteuning méér dan hun gezelschap.

De Kaspersky-onderzoeksresultaten tonen verder aan dat overmatige afhankelijkheid van millennials bij technische hulp invloed heeft op familierelaties. Zo koopt 29% van de millennials heel bewust geen digitale producten voor hun ouders. Daarmee willen ze voorkomen dat ze zelf worden opgezadeld met de installatie en andere beslommeringen van hun eigen geschenk.

“Niet iedereen is opgegroeid met technologie. Daarom is het niet vreemd dat de oudere generatie er anders in zit dan de millennials. Onze missie is dat iedereen moet kunnen profiteren van de hedendaagse en toekomstige mogelijkheden van technologie in het dagelijks leven. Wij doen er dan ook alles aan om bij te dragen aan benodigde kennis onder ouderen. Dat geeft hen ook meer vertrouwen in ons digitale tijdperk”, verklaart Martijn van Lom, General Manager Noord-Europa bij Kaspersky.

“De huidige oudere generatie wordt op latere leeftijd in een rap tempo overweldigd door alle technologische veranderingen. Of dat nu in de auto is, op hun werkplek of in de sociale omgeving. Wij moeten waken voor een digitale kloof en hen beter op weg helpen zodat zij ook zonder hulp van millennials hun weg in het digitale tijdperk weten te vinden”, voegt psychotherapeut Kathleen Saxton toe.

Kaspersky wil een bijdrage leveren aan het doorbreken van de toenemende hulpvraag aan ouderen. Daarvoor biedt het cybersecuritybedrijf ‘Can-you-just’ handleidingen gemaakt voor de oudere generatie. De handleidingen zijn ook hier te vinden. Het volledige onderzoeksrapport, getiteld ‘Can you just’, is hier te raadplegen.


Source link

Vorig artikelTien miljoen voor onderzoek naar veilig Internet of Things
Volgend artikel‘70% consumenten verwacht ooit autonoom te vliegen’