Consument waarschuwt retailer: zorg voor verbeterde (digitale) klantbeleving in de winkel

0
440

Uit de ‘Retail Ranking 2019’ van retailconsultant Q&A onder 5.000 Nederlandse consumenten blijkt dat steeds meer winkelketens in de gevarenzone komen omdat ze te weinig vernieuwen en klanten onvoldoende aan zich weten te binden. Door meer gebruik te maken van de mogelijkheden die technologie biedt, kunnen retailers de klantbeleving in hun fysieke winkels verhogen en zo zorgen voor verbinding met de klant. Recent onderzoek van Ruckus Networks onder Europese consumenten laat zien dat goede connectiviteit daarbij een belangrijke voorwaarde is.

Het Q&A-onderzoek stelt dat consumenten slechts 9 procent van de retailers onderscheidend vinden en dat ze veel winkelmerken niet zouden missen in de winkelstraat. Dat is zorgelijk. “Consumenten willen dat de voordelen van technologie ook terugkomen tijdens het winkelen in een fysieke winkel”, stelt Spencer Hinzen, Sales Director van Ruckus Networks. “Winkeliers kunnen hun digitale toepassingen en netwerken op veel meer manieren inzetten om de klantbeleving te verbeteren. Dit ‘bricks and clicks’-model heeft voordelen voor bedrijven en klanten: de winkelier leert meer over zijn klant en de klant krijgt een winkelbeleving die aan zijn verwachtingen voldoet.”

Maar hoe zorg je voor zo’n verbeterde beleving? Ruckus Networks ondervroeg 5.000 Europese consumenten over dit onderwerp. Uit dit ‘Building the Connected Store’-onderzoek blijkt onder meer dat een slechte wifi verbinding voor bijna 20% van de shoppers een reden is om een winkel sneller te verlaten. Bovendien geeft iets meer dan één op de tien aan dat een slechte verbinding ook leidt tot een gebrek aan vertrouwen in het merk. “In een fysieke winkel kun je als winkelier het verschil maken met talloze digitale oplossingen die een unieke klantbeleving bieden,” signaleert Spencer Hinzen. “Je moet daarbij denken aan gratis wifi, realtime beschikbaarheid van producten, selfservice betaling apps, elektronische prijsbepaling, augmented reality of slimme, interactieve passpiegels.”

Het onderzoek van Ruckus Networks toont aan dat retailers nu écht de basis moeten leggen voor de toekomstige shopper, om aan hun behoeften en verwachtingen te voldoen. Wie dat niet doet, kan uiteindelijk in de gevarenzone komen.


Source link

Vorig artikelSynology introduceert DiskStation DS419slim
Volgend artikelDynabook kondigt beschikbaarheid software engine Vision DE Suite 3.0 aan