Scale Computing introduceert HE500 Serie appliances voor de implementatie van edge computing

0
439

Scale Computing introduceert HE500 Serie appliances voor de implementatie van edge computing

Scale Computing introduceert nieuwe appliances. Deze nieuwe serie maakt deel uit van de HC3-reeks. De appliances zijn bedoeld voor organisaties die behoefte hebben aan een betrouwbare, eenvoudig te implementeren en betaalbare edge computing-infrastructuur. De modellen uit de HE500-serie bieden hen een makkelijk beheersbare en zelfherstellende high availability-oplossing. Ze zijn bij uitstek geschikt voor implementaties in het midden- en kleinbedrijf en op diverse, meerdere externe locaties van bedrijven in bijvoorbeeld de gezondheidszorg, retail en maakindustrie.

Edge computing verwijst naar een fysieke IT-infrastructuur die buiten de vier muren van het datacenter wordt ingericht, zodat organisaties storage- en rekencapaciteit kunnen gebruiken op elke gewenste locatie. Deze infrastructuur aan de netwerkrand maakt minimaal gebruik van hardware en wordt gebruikt voor het verzamelen, verwerken en reduceren van enorme hoeveelheden data. Deze data wordt vervolgens geüpload naar een centraal datacenter of naar de cloud.

De HE500-serie van Scale Computing omvat HCI-appliances met de ideale vormfactor, capaciteit en functionaliteit voor gebruik op externe locaties die de edge computing-mogelijkheden aanvullen met disaster recovery. Elk model kan snel worden geïmplementeerd en zowel lokaal als op afstand worden beheerd. De appliances zijn voorzien van zelfherstellende technologie die bijdraagt aan vrijwel directe fail-over en de downtime tot een minimum beperkt. De HE500-serie vertegenwoordigt daarmee een betaalbaar alternatief voor een traditionele disaster recovery-infrastructuur.

“In tegenstelling tot andere HCI-oplossingen die een grote hoeveelheid IT-resources opeisen voor het hosten van hun Virtual Storage Appliances, maakt de HE500-serie gebruik van de efficiënte, in de hypervisor ingebedde HC3-storage stack om RAM- en CPU-capaciteit vrij te maken voor actieve workloads. Dit zorgt voor een drastische reductie van de noodzaak om te investeren in hardware en software om voor high availability van workloads aan de netwerkrand te zorgen”, zegt een senior analist bij Evaluator Group.

De HE500-appliances zijn een lichtere variant van de HC1000- en HC5000-appliances die Scale Computing tot dusver aanbood, maar voorzien in maximale HCI-functionaliteit. Elk van de vijf HE500-modellen wordt geleverd met de kant-en-klaar geïnstalleerde HC3 HyperCore-software van Scale Computing. Deze software voorziet in een intelligente en geautomatiseerde laag van gebruiksvriendelijke functionaliteit en biedt de prestaties die nodig zijn om tegemoet te komen aan de hedendaagse eisen op het gebied van edge computing.

“Steeds meer organisaties hebben behoefte aan een speciale infrastructuur aan de rand van het netwerk. Dit is namelijk waar de data wordt aangemaakt. Tot nu toe vormden de complexiteit en kosten echter belangrijke obstakels voor de implementatie en het beheer van deze technologie”, zegt Jeff Ready, de CEO en medeoprichter van Scale Computing. “De appliances uit de HE500-serie bieden een oplossing voor beide problemen. Dit maakt edge computing tot een praktisch toepasbare en financieel haalbare optie voor meer organisaties. Ons vermogen om HCI-technologie tegen een lagere prijs aan te bieden zal bedrijven in alle soorten en maten helpen om hun edge computing-mogelijkheden een forse boost te geven.”

De HE500-appliances zijn verkrijgbaar als 1U rack-oplossing of tower-configuratie. De appliances worden geleverd met reguliere harde schijven of als een all flash- of hybride storage-oplossing. Al naar gelang het model bedraagt de RAM-capaciteit 32 GB of 64 GB. Organisaties kunnen daarnaast kiezen tussen 1GbE of 10GbE SFP+ netwerkinterfaces en drie processoropties

Source link

Vorig artikelMist Systems wil schaalbaarheid van AI-gestuurde organisaties verbeteren
Volgend artikelMarien Keizer wordt nieuwe Chief Commercial Officer NL-ix