Slimmere en eerlijkere kredietbeslissingen voor miljoenen volwassenen in heel Europa

0
452

Dankzij een nieuwe set geavanceerde analyse- en dataoplossingen

Experian brengt zijn Credit3D-oplossing nu ook in Europa op de markt. Hiermee zorgt het bedrijf voor nieuwe mogelijkheden en slimmere en eerlijkere kredietbeslissingen.

De lancering van Experian Credit3D in Europa volgt op onderzoek dat de vraag naar een nieuwe, hoogwaardige data- en analytisch gedreven kredietoplossing aantoont. Op dit moment geeft bijna driekwart (72%) van de beslissers toe dat hun groei beperkt wordt doordat ze niet in staat zijn om een uitgebreid klantbeeld te genereren. En dat terwijl meer dan vier van de vijf (82%) het commerciële belang van data, analyses en AI in ons dagelijks leven erkennen. Uit ander onderzoek blijkt dat bijna een derde (30%) van de kredietverstrekkers bereid is om alternatieve databronnen te overwegen om groei te stimuleren.

“Wij willen miljoenen consumenten en bedrijven in de hele EMEA-regio nieuwe mogelijkheden bieden. Om dat mogelijk te maken, werken we voortdurend aan innovatieve oplossingen. Hiermee helpen we onze klanten gebruik te maken van de beste data en geavanceerde analyses om hun kredietbeslissingen te optimaliseren”, aldus Veronica Flyckt, Head of Analytics Experian Nederland.

Credit3D combineert traditionele en niet-traditionele datatoegang, geavanceerde datawetenschap, machine learning en AI. Daarmee zorgt het voor consequent slimmere en eerlijkere kredietbeslissingen voor miljoenen consumenten en kleine bedrijven. Tegelijkertijd biedt Credit3D bedrijven de mogelijkheid om snellere, beter geïnformeerde beslissingen voor hun klanten te nemen en de hele digitale ervaring soepeler te laten verlopen.

Om dit te bereiken levert Experian Credit3D een uitgebreid en accuraat klantbeeld. Klanten kunnen nu een betere klantervaring verwachten dankzij het nieuwe pakket aan krachtige tools. Voordelen van Experian Credit3D zijn onder meer:

  • Toegang tot een zo groot mogelijke hoeveelheid data, op basis van interne en externe databronnen, traditionele, niet-traditionele, gestructureerde en ongestructureerde data, waardoor nieuwe kredietrisicomodellen mogelijk zijn die de nauwkeurigheid met meer dan 30% kunnen verhogen.
  • Betere toegang tot krediet en meer financiële mogelijkheden voor miljoenen consumenten in heel Europa. Dit is te danken aan het vermogen van de oplossing om gemiddeld 80% goedkeuring te geven aan goede klanten over wie weinig financiële informatie beschikbaar is, consumenten met zogenaamde ‘thin files’. Hiervoor hoeven bedrijven hun risicobeleid niet aan te passen.
  • Nieuwe inzichten voor meer dan 75% van de commerciële klanten, waardoor nog meer Europese mkb’ s betere toegang tot krediet krijgen. Nieuwe wetgeving zoals PSD2 draagt bij aan de ontwikkeling van een goed geïnformeerde generatie van klanten, eenmanszaken en kleine ondernemers met kennis van data, die hier nu via Credit3D direct van kunnen profiteren.
  • Verminderde kosten, risico’s en complexiteit van een geïntegreerd intern data- en analysesysteem. Voor sommige bedrijven heeft dit geleid tot een productiviteitsverbetering van 66%.


Source link

Vorig artikelDynabook kondigt beschikbaarheid software engine Vision DE Suite 3.0 aan
Volgend artikelSecure SD-Branch: beveiliging voor WAN en rand van het toegangsnetwerk