Wilfried Dudink benoemd tot managing director van de Content Delivery Network (CDN)-divisie van Leaseweb

0
426

Wilfried Dudink benoemd tot managing director van de Content Delivery Network (CDN)-divisie van Leaseweb

Cloudhostingprovider Leaseweb heeft Wilfried Dudink benoemd tot managing director van Leaseweb CDN B.V. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het uitbouwen van de CDN-activiteiten van Leaseweb. Hiertoe zal hij de beste multi-CDN- en hybride CDN-diensten in hun soort ontwikkelen en combineren met andere diensten van Leaseweb, zodat klanten over integrale oplossingen kunnen beschikken.

“Mijns inziens is Leaseweb uitmuntend gepositioneerd om klanten de combinatie van hostingoplossingen te bieden die ze nodig hebben om succes te boeken. Ik vind het dan ook geweldig om te helpen met het verder uitbouwen van deze bedrijfsactiviteiten”, zegt Dudink. “CDN’s worden steeds belangrijker voor het succes van onze klanten. Dit is het gevolg van de exponentiële groei van live en on demand video, gaming, eSports, IoT-verkeer en downloads. Al die content moet direct beschikbaar zijn vanaf elke locatie, en de levering moet gepaard gaan met een optimale gebruikservaring. Leaseweb maakt dit mogelijk met zijn nieuwe Multi CDN-platform, dat steevast gebruikmaakt van het best verbonden point-of-presence van het CDN-netwerk. Dit maakt het mogelijk om content met de laagst mogelijke latency over te dragen.”

Dudink beschikt over ruim 25 jaar ervaring in de ICT-sector. Voor zijn indiensttreding bij Leaseweb was hij zeven jaar lang actief bij CenturyLink, waar hij zijn focus specifiek richtte op CDN’s, website acceleration en mediadistributie in EMEA. Daarvoor werkte Dudink onder meer voor Deutsche Telekom, Telia International Carrier en Limelight Networks. Bij deze bedrijven deed hij markt- en productervaring op met CDN’s en netwerkinfrastructuren. Dudink was daarnaast bestuursvoorzitter van de Amsterdam Internet Exchange.

“Onze CDN-divisie heeft klanten vanouds aan een betrouwbaar distributieplatform geholpen. Er is echter nog altijd sprake van een hoop onbenut potentieel. Dat geldt zowel voor ons wereldwijde netwerk als de mogelijkheid om diensten te combineren”, zegt Con Zwinkels, CEO van Leaseweb Global. “Wilfried is de juiste persoon om deze activiteiten naar een hoger plan te tillen en klanten te laten zien wat een CDN voor hen kan betekenen.”

De CDN-diensten van Leaseweb maken gebruik van een combinatie van toonaangevende lokale en wereldwijde content delivery networks, waaronder het eigen CDN van Leaseweb, met een uiterst geavanceerd switching-platform en oplossingen van technologiepartners. Dit resulteert in een optimale aanlevering van media, game-content en downloads. Het CDN-aanbod omvat een Multi-CDN en een dedicated Private CDN.

Source link

Vorig artikelVerizon werkt samen met Zoom om zakelijke communicatie van klanten wereldwijd te verbeteren
Volgend artikelHyperloop en luchttaxi’s bepalen in 2030 het straatbeeld